Podul peste Dunăre de la Brăila, construcția care bate mai multe recorduri în România

0
904

Așteptat de zeci de ani de către cei care traversează frecvent Dunărea cu bacul, Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi gata până la sfârșitul anului. Lucrările au fost finalizate în proporție de aproximativ 60% și sute de muncitori lucrează la construcția care face legătura între județele Brăila și Tulcea. Construcția a bătut deja mai multe recorduri în România: este cel mai lung pod suspendat din țara noastră, cel mai scump pod realizat vreodată, cea mai înaltă și, probabil, cea mai mediatizată construcție.

Podul peste Dunăre de la Brăila, al 3-lea cel mai lung pod suspendat din Europa

El va avea aproape 2 km lungime și o înălțime de aproape 200 de metri și va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia și Dobrogea. Deasupra Dunării va fi o porțiune de 2 kilometri de pod, însă sunt construite și viaducte de acces, drumuri de legătură, intersecții giratorii și 33 de poduri, podețe și pasaje. Lungimea totală a traseului Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila este de aproape 24 de kilometri, pe două secţiuni: drumul principal Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai scump pod construit vreodată în România

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme – una din Italia şi cealaltă din Japonia. Contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni au fost alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie. Investiţia se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Vestea bună este că, potrivit estimărilor, întregul proiect va fi terminat la sfârșitul acestui an.

Oțelul folosit pentru podul suspendat ar putea înconjura de două ori planeta

Pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre se folosesc aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, o lungime suficientă cât să înconjoare planeta de două ori. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiți AICI articolul integral, semnat de Auris Luca.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply