Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România

0
408

În continuarea dialogului social inițiat odată cu preluarea mandatului, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, despre o serie de subiecte de interes atât pentru Guvern, cât și pentru mediul de afaceri.

Situația generată de creșterea prețurilor la energia electrică și la gaze s-a numărat printre temele abordate. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Guvernul a luat deja o serie de măsuri pentru a se asigura că vor fi protejați de creșterea prețurilor la energie atât consumatorii casnici, cât și sectoarele economice, o atenție specială fiind acordată IMM-urilor.

De asemenea, Guvernul urmează să adopte în ședința de astăzi o ordonanță de urgență care să completeze măsurile de sprijin pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri, astfel încât să fie protejate locurile de muncă, iar firmele să-și poată desfășura activitatea în condiții de eficiență.

Un alt subiect abordat a fost Planul Național de Redresare și Reziliență, prim-ministrul Ciucă subliniind că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute în cadrul PNRR pentru a realiza investiții durabile și a obține un grad ridicat de absorbție a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România.

Referindu-se la componenta de dialog social, Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că Executivul a deschis un dialog atât cu reprezentanții asociațiilor sindicale, cât și cu o parte a mediului economic, iar aceste întâlniri vor continua atât la nivel central, cât și la nivel local, pentru a se ajunge la soluțiile cele mai bune și eficiente pentru derularea optimă a afacerilor și asigurarea stabilității locurilor de muncă.

Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă subliniind că reprezentanții Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri și fac investiții în economie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, s-a discutat despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum de Guvern și pașii care trebuie urmați, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituțiilor publice.

La întâlnire au participat Florin Jianu, președinte CNIPMMR, Ovidiu Niculescu, președinte de onoare CNIPMMR și alți reprezentanți ai IMM-urilor și, din partea Executivului, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, reprezentanți ai ministerelor Energiei și Finanțelor, cât și membri ai Cancelariei Prim-ministrului.


Mangalia News, 25.01.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply