Podul suspendat de la Brăila, „Golden Gate-ul” de peste Dunăre | Stadiul lucrărilor, la zi [VIDEO]

0
654

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila prinde din ce în ce mai mult contur, iar cablurile principale aproape au fost finalizate, urmând ca în curând să putem vedea primele porțiuni din tablier ridicate și montate. Deși lucrările la podul propriu-zis sunt în grafic – și ar urma astfel să fie gata în acest an – execuția drumurilor de acces este cea care dă emoții. Fără drumurile de acces gata, podul finalizat peste Dunăre ar rămâne pentru un timp doar un „muzeu” în aer liber.

În prezent, asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure System lucrează la cablurile masive care vor susține tablierul podului, mai exact la compactarea toroanelor. Cablurile principale, formate din 16 toroane, au fost formate prin tragerea de la un bloc de ancoraj la altul a câtorva mii de fire din oțel zincat, fiecare cu diametrul de 5,38 mm.

Aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, îndeajuns cât să înconjoare pământul de două ori, după cum detalia Compania de Drumuri. Cele două cabluri principale astfel formate vor avea o greutate totală de peste 6.700 tone. […]

Continuarea, pe hotnews.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply