PROGRAME noi de SPRIJIN pentru producătorii de CARTOFI și de STRUGURI DE MASĂ, anunțate de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu

0
453

farmec.ro

Fermierii români vor beneficia de două noi programe de sprijin în anul 2022, anunță ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu. Este vorba despre unul dedicat sectorului producătorilor de cartofi și un program pentru susținerea producției strugurilor de masă.

Într-un interviu acordat DC News, șeful MADR a vorbit despre aceste programe noi, precum și despre continuare programelor Tomata și Usturoiul.

”Pentru legumicultori, am relansat programul Tomata și am continuat programul de susținere a producției de usturoi. Și venim cu două noi programe – unul pentru susținerea producătorilor de cartofi, unde România iarăși are deficit, iar de cealaltă parte un program pentru susținerea producției strugurilor de masă”, a precizat Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii susține că cea mai mare problemă din sectorul cartofului este lipsa depozitelor, mai ales ținând cont și de faptul că cele opt depozite regionale promise prin PNRR nu s-au mai concretizat.

”Importăm cartofi, asta este realitatea. Problema cea mai mare a poducătorilor de cartofi este că nu au depozite unde să-și țină producția. Nu au existat aceste grupuri de producători. S-a tot spus că se vor face acele depozite regionale prin PNRR. Oamenii au considerat că nu merită să investească, pentru că nu aveau banii necesari și au așteptat construcția acelor depozite; ele nu au mai venit, pentru că în PNRR, agricultura României are zero eurocenți alocați”, a mai spus Adrian Chesnoiu. (sursa: agro-tv.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply