Nalangâte dobrogene fără ulei, sau mini-clătite americane | Pancakes | Rețeta simplă de clătite pufoase [VIDEO]

0
1130

Nalangâtele sunt un desert tradițional dobrogean. In rețeta originală, ele se prăjesc în mult ulei. Dar pentru că, mai nou, avem o problemă cu uleiul si cu prăjitul, le vom face fără ulei ca pe niste clătite.

Ingrediente: – 100 de grame de faina alba – 3 linguri de zahar – 3 oua – 1 praf de sare – 1 iaurt mic grecesc – 1 lingurita de praf de copt.

Preparare: Batem ouăle cu un praf de sare. Adaugăm zahărul si iaurtul si batem până se omogenizează. Adaugăm câte o lingură de făină si amestecăm până obtinem un amestec semi-lichid ce poate fi turnat in tigaie. Incingem o tigaie neaderentă si turnăm amestecul cu un polonic, formând clătituțe mici. După ce am pus 5-6 clătite in tigaie, asteptăm in jur de 30 de secunde si apoi le intoarcem. Dupa ce le-am intors pe toate, mai asteptăm încă vreo 15 secunde si le putem scoate. Se servesc cu cremă de ciocolată, miere, dulceață, orice topping preferam. Poftă bună! (sursa: Nature, Travel and Food).

Merg cu o delicioasă dulceață de căpșuni, sau fructe de pădure “in situ”. (Da! În perioada asta merg și congelate!), gata în 15 minute. (Nu exagerați cu zăhărelul și surpriza va fi pe măsură!). (După o sugestie de Cristian Pușcașu).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cristian Puscasu: Mulțumesc pentru postare. Am o mică mențiune, totuși. In rețeta autentică, dobrogeană, ele se prăjesc în ulei și se tăvălesc prin zahăr. Aici le-am “fript” fără ulei, de unde si asemănarea cu pancake-urile americane.  


Mangalia News, 18.01.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply