“ȘTEFAN CEL MARE – Efigii de legendă”, expoziție a maestrului Valentin Tănase, deschisă la Vaslui, cu prilejul aniversării biruinței lui Ștefan cel Mare în fața oștilor otomane, la Podul Înalt, în anul 1475

0
2233

Valentin Tanase: ”La invitația Consiliului Județean Vaslui, am deschis în ziua de 10 ianuarie 2022, la sala de expoziții a Muzeului Județean “Ștefan cel Mare” din Vaslui, o expoziție personală cu titlul “ȘTEFAN CEL MARE – Efigii de legendă”. Ziua de 10 ianuarie este una din aniversările de suflet, nu doar ale vasluienilor, ci și ale tuturor românilor. Este ziua marii biruințe a lui Ștefan cel Mare, repurtată în fața oștilor otomane, la Podul Înalt-Vaslui, în anul 1475. În fiecare an, la 10 ianuarie, sunt organizate la Vaslui manifestări ample dedicate personalității marelui voievod, ceremoniale militare, slujbe religioase, depuneri de coroane la monumentul ecvestru al lui Ștefan cel Mare de la Podul Înalt, simpozioane și comunicări științifice, cu invitați din țară și din străinătate, expoziții tematice.

Anul acesta am fost deosebit de onorat să fiu invitatul special al acestor evenimente. Primit cu pâine și sare, potrivit ospitalității locale, am trăit satisfacția expunerii lucrărilor mele dedicate lui Ștefan cel Mare, realizate de-a lungul timpului, în chiar locurile de legendă, încărcate de personalitatea celui care a fost Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Expoziția va fi deschisă până la data de 1 martie 2022.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 12.01.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply