Cel mic suferă din cauza colicilor? Iată cum îl poți ajuta să treacă de această perioadă dificilă!

0
530

Dacă și bebelușul tău plânge foarte des și nu doarme bine, atunci știi că trece prin perioada în care suferă de colici abdominale și de aceea este foarte neliniștit. Însă, nu numai cel mic trece prin momente grele, ci și tu te simți mai stresat fiindcă nu știi cum să-l calmezi. Atunci când îl vezi deseori că își răsucește piciorușele din cauza durerii, iar crizele de plâns se intensifică și au loc de câteva ori pe zi, știi că trebuie să găsești cât mai repede o soluție pentru a-l face să se simtă mai bine! Din fericire, din articolul următor vei descoperi câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să calmezi plânsul celui mic și să-i alini durerea.

Sfaturi de aplicat, atunci când bebelușul plânge din cauza colicilor

  • Perna pentru colici

O metodă eficientă pentru a calma durerea celui mic se realizează prin aplicarea căldurii locale. Cu alte cuvinte, o pernă caldă îi alină durerea, fără a produce vreun disconfort. De exemplu, poți alege dintr-o gamă variată de perne pentru colici de la Babyneeds, pentru a-i oferi o experiență cât mai bună. Fiecare pernă are un săculeț detașabil care conține câteva sute de grame de semințe de fructe. Trebuie doar să încălzești săculețul la cuptor, în cuptorul cu microunde sau pe calorifer, după care agiți săculețul pentru a distribui căldura în mod uniform. Astfel, perna este gata pentru a-i alina durerile bebelușului!

  • Sunetele liniștitoare

Un alt truc eficient este să găsești un sunet calmant care îi va distrage atenția celui mic și îl va face să se oprească din plâns. Bebelușul este deja familiarizat cu zgomotele obișnuite din casă, însă o melodie nouă de la o cutiuță muzicală poate fi, de exemplu, o metodă eficientă pentru a-l face pe bebe să uite de durere.

  • Mișcarea

Este dovedit faptul că plimbările au efecte benefice nu numai pentru adulți, dar și pentru bebeluși. Atunci când cel mic izbucnește în plâns din cauza durerii, încearcă să îl legeni și să te miști cu el prin casă, ori să faci o plimbare în aer liber.

  • Alimentația corectă a bebelușului și a mamei

Colicile pot apărea atunci când bebelușul înghite prea mult aer în timpul mesei, așa că optează pentru biberoane cu supapă anti-colici pentru a împiedica pătrunderea aerului în burtica bebelușului. De asemenea, după masă, ajută-l să râgâie pentru a elimina aerul. În cazul în care mămica alăptează, atunci aceasta trebuie să evite anumite alimente, cum ar fi usturoiul, ceapa, fructele, ciocolata, mâncarea condimentată, cafeaua, produsele lactate, alcoolul și ceaiul negru. Medicul o poate ghida pe mamă în privința alimentelor corecte, astfel încât bebelușul să nu sufere de probleme digestive.

Deși colicile apar din diferite cauze, cum ar fi hipersensibilitatea la zgomot sau lumină, tranzitul intestinal lent sau expunerea la fumul de țigară, trebuie să acorzi o atenție deosebită felului în care este alimentat bebelușul, pentru a evita, cât se poate de mult, înghițirea aerului în timpul mesei!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În concluzie, deși colicile afectează bunăstarea bebelușului și te fac să te simți mai îngrijorat, ține minte că această perioadă dificilă va lua sfârșit și nu va afecta dezvoltarea armonioasă a copilului. Pentru a trece mai ușor peste aceste momente, încearcă să aplici aceste sfaturi pentru a-i alina durerea și pentru a-l face să zâmbească din nou!

Sursă foto: Shutterstock.com.

Mangalia News, 12.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply