PNRR: Consultări pe marginea metodologiei de preselecție pentru proiectele importante de interes european comun

0
363

Ministerul Economiei (ME), cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pregătește lansarea procedurii de preselecție la nivel național a beneficiarilor (directi și indirecți) de proiecte importante de interes european comun (IPCEI).
În această categorie de proiecte intră cele care pot aduce o contribuție foarte importantă la creșterea economică durabilă, crearea de locuri de muncă, competitivitate și reziliență pentru industria și economia Uniunii și pot consolida autonomia strategică deschisă a acesteia. Vor fi finanțate proiecte inovatoare și de infrastructură revoluționare prin cooperare transfrontalieră și cu efecte de propagare pozitive asupra pieței interne și a societății în ansamblu.
IPCEI va facilita reunirea cunoștințelor, a expertizei, a resurselor financiare și a actorilor economici din întreaga Uniune, pentru a remedia disfuncționalitățile importante ale pieței/ la nivel sistemic ori pentru a răspunde provocărilor de la nivelul societății la care nu s-ar putea găsi soluții în lipsa acestor proiecte. Aceste inițiative sunt menite să unească investițiile din sectorul public și mediul privat pentru implementarea de astfel de proiecte.

Draftul Metodologiei ce va sta la baza procesului de preselecție stabilit pentru perioada 12 ianuarie – 4 februarie este publicat pe site-ul Ministerului Economiei, la următorul link: http://www.economie.gov.ro/…/economie/politici-industriale, iar toți factorii interesați sunt invitați să contribuie la definitivarea documentului.
Ministerul Economiei organizează o dezbatere online pe marginea documentului vineri, 7 ianuarie, între orele 11.00 – 13.00. Link-ul de acces este: https://meet24.webex.com/meet24/j.php…

Persoanele ce nu pot participa la dezbatere, pot transmite propuneri la adresa de mail [email protected], până luni, 10 ianuarie, ora 12.00.


Mangalia News, 08.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply