Polaris M Holding – Cantitatea de deșeuri crește cu aproximativ 50 la sută, în perioada sărbătorilor [VIDEO]

0
312
starshiners.ro%20

Societatea de salubrizare Polaris M Holding atrage atenția că mormane de ambalaje de la cadouri ajung în containerele pentru deșeuri în această perioadă a anului, iar acestea ar trebui să fie colectate separat, în containerele speciale.

„Poate că se trece cu vederea risipa de hârtie, carton, plastic, de care se face abuz cu ocazia sărbătorilor, însă nu putem să nu atragem atenția asupra neglijenței cu care se depozitează aceste materiale reciclabile, în amestec cu deșeurile reziduale”, spun reprezentanții societății. Potrivit acestora, grija față de mediu sau datoria pe care o avem atunci când ne dorim să achiziționăm un bun ar trebui să ne ghideze deciziile când ne aflăm la cumpărături. Înainte de a cumpăra un produs, ar trebui să ne punem o serie de întrebări:

  • Îi este cuiva util cadoul pe care vreau să-l ofer?
  • În ce să ambalez cadoul, astfel încât să generez cât mai puține deșeuri? Este nevoie să-l împachetez?
  • Ambalajul poate fi reciclat?

Ultima sugestie nu este o întrebare, ci un sfat gratuit pe care îl puteți da celui căruia îi oferiți cadoul „Te rog, nu uita să colectezi separat ambalajul!”. Ambalajele din hârtie sau carton se colectează în containerele albastre de tip iglu, în platformele modulare, în containerele galbene sau în pubelele galbene (zona de case).

  • Ambalajele din plastic și metal se colectează în containere galbene de tip iglu, în platformele modulare, containerele galbene și în pubele galbene (zona de case).
  • Ambalajele din sticlă se colectează în containerele verzi de tip iglu.


Mangalia News, 31.12.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply