Ecouri ale Revoluției, după 32 de ani – activitate organizată de Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia

0
473

Luni, 20 decembrie 2021, Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia a organizat activitatea dedicată Revoluției de la 1989 –Ecouri ale Revoluției, după 32 de ani.

Evenimentul a fost organizat de doamna profesor documentarist Negoiță Ibolya şi susţinut de doamna director Ciobănel Raluca-Simona şi de ȋntreaga echipă pedagogică a CDI.Elevii clasei a XI-a A, din cadrul Colegiului Economic Mangalia, coordonați de domnul profesor Sandu Mihai, s-au angajat într-o dezbatere privind rolul acelor evenimente în istoria recentă a țării noastre. Domnul profesor a prezentat contextul internațional și principalele momente ale Revoluției române. O opinie din partea elevilor a fost exprimată de Niculae Camelia Alexandra, care a vorbit despre ȋnsemnătatea acestui eveniment: ”Revoluția din decembrie 1989 a adus românilor libertatea dorită. Revolta începută la Timișoara în urmă cu 32 de ani a adus un foc în inima cetățenilor. Au fost cele mai curajoase proteste din Europa ale sfârșitului desecol XX și s-au soldat, din păcate, cu multe victime. Și,totuși, după căderea comunismului, oamenii și-au pierdut din tăria de a lupta pentru principiile lor, au pierdut din dorința de a evolua și voința de a face lucrurile bine”.

Activitatea a fostprimită cu entuziasm și curiozitate de către elevi. De aceea, echipa CDI va mai organiza astfel de ȋntâlniri ȋn care elevii să descopere momentele importante şi valorile istoriei naţionale.

Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia.


Mangalia News, 22.12.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply