Beneficiarii microgranturilor de 2.000 de euro, care trebuie să returneze banii: Aplicația ministerului nu a fost suficient de intuitivă pentru încărcarea Raportului de progres

0
392

farmec.ro
carturesti.ro%20

Un sfert dintre beneficiarii primei sesiuni a Măsurii 1 – Microgranturi, trebuie să returneze banii, din cauza faptului că Raportul de progres, ce trebuia încărcat în aplicația granturi.imm.gov.ro în curs de 90 de zile de la obținerea finanțării, a fost depus fie cu întârziere, fie nu a mai fost depus deloc.

În acest context, fonduri-structurale.ro a derulat, în perioada 16 – 26 noiembrie 2021, un sondaj, cu scopul identificării cauzelor care au dus la aceste întârzieri, sau chiar la omiterea încărcării raportului în aplicație. În cadrul sondajului au participat 97 de respondenți. 36% dintre participanții la sondaj se află în situația în care trebuie să returneze banii primiți pentru că, fie au depus raportul cu întârziere (19%), sau nu l-au depus deloc (17%). Majoritatea respondenților (64%) au depus raportul în termenul de 90 de zile prevăzut de procedură.

52% dintre respondenții care trebuie să returneze banii consideră că aplicația granturi.imm.gov.ro nu a fost suficient de intuitivă pentru transmiterea raportului, iar 25% dintre aceștia au menționat că nu știau că există un termen pentru transmiterea Raportului de progres. Alte motive amintite de beneficiari sunt faptul că „Aplicația nu a permis depunerea Raportului de progres decât la o dată destul de târzie după primirea finanțării, ceea ce a dus la omiterea depunerii acestuia în timp util”, sau faptul că beneficiarii au calculat greșit termenul de 90 de zile. 2% dintre respondenți nu au reușit să cheltuiască banii.

Ana-Maria Radu, www.fonduri-structurale.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply