În anul 2020, românii au fost cei mai mari investitori străini în… România!

0
646

Iancu Guda: Stiați că… românii din străinătate au trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020, cel mai ridicat nivel din UE și, pentru prima dată în ultimul deceniu, cu cca +10% mai mult decât investițiile străine directe (cifre ZF).

Practic, am fost salvati de remitentele romanilor, in contextul in care Romania sta cel mai prost din UE la investitiile straine directe cumulate intre 2015-2019, raportate la PIB-ul din 2020, respectiv 9,7% vs media UE 14% (conform Eurostat – vezi grafic). Am vorbit astazi despre cele mai importante implicatii ale fenomenului impreuna cu Adrian Cojocaru, la #StirileDiminetii Digi24.

Ironia sortii stiti care este? Relansarea cresterii economice, cu care s-au laudat guvernantii in 2021 (in frunte cu Citu), a fost accelerata si datorita banilor trimisi de romanii care au plecat din tara din cauza lipsei de reforme structurale (educatie, sanatate, justitie etc.). Incompetenta clasei politica a alungat din tara peste 3,5 milioane de romani in ultimul deceniu, in timp ce guvernantii se lauda cu rezultate economice sustinute de banii trimisi in tara de catre romanii alungati, cum vine asta?


Detalii, în acest articol publicat de ZF.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply