OMV Petrom: Proiectul de gaze NEPTUN DEEP ar putea necesita investiţii de 16 miliarde de euro

0
575

farmec.ro
carturesti.ro%20

Dezvoltarea proiectului Neptun Deep din Marea Neagră ar putea necesita investiţii totale de 16 miliarde de euro, a afirmat Ionuţ Ciubotaru, vicepreşedinte Business Development în cadrul OMV Petrom. El a participat la conferinţa Romanian International Gas Conference, organizată de Federaţia de Petrol şi Gaze din România şi Energy Policy Group.

„La momentul actual, suntem al doilea producător de gaze din UE şi sperăm să ajungem pe primul loc, pentru că avem gazele din Marea Neagă şi avem un istoric în privinţa gazelor”, a spus Ciubotaru.

Îmbunătăţirea interconexiunilor de gaz cu alte ţări este, de asemenea, esenţială. „Proiectul Neptun Deep reprezintă o oportunitate enormă pentru România, nu doar pentru securitatea energetică. Un astfel de proiect poate necesita investiţii de 16 miliarde de euro, va crea multe locuri de muncă şi va aduce multe gaze şi impozite către stat, iar noi, ca ţară, putem utiliza aceste resurse nu doar pentru a deveni cel mai mare furnizor de gaze din UE, ci şi pentru a finanţa tranziţia energetică în perioada care urmează”, a susţinut oficialul OMV Petrom.

În opinia sa, România are potenţialul de a deveni primul producător de gaze din Europa. […]

Continuarea, pe globalmanager.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply