Sectorul auto din Europa e prea dependent de Asia și de alte zone (președintele Consiliului de Supraveghere al Bosch)

0
404

Sectorul auto din Europa a devenit prea dependent de Asia și alte regiuni pentru componente vitale, cum ar fi semiconductori și celulele bateriei, a declarat Franz Fehrenbach, președintele Consiliului de Supraveghere al Bosch, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cipurile auto și celulele bateriei au devenit cele mai importante două componente în era vehiculelor electrice și autonome, forțând producătorii de automobile europeni să se bazeze pe furnizorii asiatici, deoarece industria locală a întârziat să-și construiască capacități de producție pe continent.

„Da, am devenit prea dependenți de alte regiuni și este nevoie de o schimbare a cursului”, a declarat președintele Consiliului de Supraveghere al Bosch, Franz Fehrenbach, care demisionează la sfârșitul anului. „Cu toate acestea, aceasta nu este vina politicii, ci este legată de optimizarea costurilor în lanțul de aprovizionare”, a spus el. „Industria auto se întreabă încet cum va arăta aprovizionarea cu materii prime, în special pentru celulele bateriei”. […]

Continuarea, pe economedia.ro. Sursa foto: Bosch.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply