ATENȚIE, ȘOFERI! NU plecați la drum, dacă nu aveți autovehiculele pregătite pentru iarnă!

0
399

farmec.ro

În ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condițiilor de iarnă. Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României.

Facem apel la toți conducătorii auto să conștientizeze pericolul la care se expun și la care îi expun și pe ceilalți participanți la trafic, în cazul în care decid să plece la drum cu autovehiculele nepregătite corespunzător.

Utilajele CNAIR patrulează permanent, pentru a menține carosabilul practicabil, iar lipsa zăpezii de pe partea carosabilă poate crea unor conducători auto falsa senzație că pot circula cu viteze mari. În aceste condiții, lipsa unor anvelope adecvate și viteza neadaptată, sporesc riscul producerii unor accidente grave sau foarte grave.

În plus, blocarea unor sectoare de drum de către autovehiculele grele intrate în coliziune sau în derapaj, îngreunează sau chiar întrerupe accesul utilajelor de deszăpezire aflate în zonă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 13.12.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply