Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXI – spectacol unic, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“

0
401

farmec.ro

Asociația SINE QUA NON organizează, sâmbătă, 4 decembrie 2021, spectacolul PORȚI DESCHISE CĂTRE CIVILIZAȚII. TOMIS – CONSTANȚA MMXXI. Scopul acestui proiect este de a promova istoria Constanței și a Dobrogei, dar și a istoriei românilor din toate provinciile istorice românești.

Evenimentul se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, începând cu ora 19.00. Un spectacol unic, susținut de Orchestra Simfonică București și actori, o descriere muzicală și un recital teatral despre evoluția municipiului Constanța în peste două milenii și jumătate.

Cu această ocazie, de la ora 18.30, va fi vernisată expoziția „Tomis – Constantiana – Kustendje – Constanța“, organizată de cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc. În cadrul său, vor fi prezentate imagini ale Constanței din toate perioadele sale istorice.

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, va avea loc și o lansare de carte: volumul „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXI“, coordonat de cercetătorii științifici dr. Cristina Talmațchi, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Gabriel Talmațchi. Acesta include comunicările susținute la simpozionul cu același nume, desfășurat în prima parte a proiectului, în luna august a.c.

Menționăm că la toate activitățile cuprinse în proiectul cultural pot participa gratuit, în limita locurilor disponibile, toate persoanele interesate de istoria și patrimoniul cultural constănțean care pot prezenta Certificat verde: persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni. Vă rugăm să vă rezervați locul gratuit la spectacol, pe www.bilet.ro.

PORȚI DESCHISE CĂTRE CIVILIZAȚII. TOMIS – CONSTANȚA MMXXI este organizat de Asociația Sine Qua Non, cu susținerea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiect: Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXI.
Valoarea Totală a Proiectului: 270.000 lei.


Mangalia News, 04.12.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply