În 2021, pe programele IMM Invest și Agro IMM Invest, 26.000 de întreprinderi mici și mijlocii au beneficiat de ajutorul FNGCIMM

0
607

Mediul de afaceri are nevoie de mai mult capital, atenționează Dumitru Nancu. Invitat la Puterea Știrilor, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat că și-a propus să mute în următoarea perioadă presiunea de pe bugetul de stat pe bugetul Comisiei Europene pentru a continua două programe care au avut un succes uriaș, în 2021: programul IMM Invest și programul AGRO Invest.

„Am ajuns să avem 7 programe în derulare, plus cele 5 pe care le derulam deja pe capital propriu, deci vorbim de 12 programe. Ne-am propus să mutăm presiunea de pe bugetul de stat pe bugetul Comisiei Europene, să continuăm programul IMM Invest, AGRO Invest. I-am propus Comisiei Europene, în notificare, ca și pe AGRO Invest și IMM Invest să acordăm alocație nerambursabilă de un maxim 10-15% doar pentru investiții, urmând ca pe AGRO Invest să mărim de la 10% la 20% această alocație nerambursabilă. S-a dovedit, în acest moment, că cele două instrumente financiare sunt bine primite de mediul de afaceri.

Continuarea, cu VIDEO, pe psnews.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply