Denis Tudor, românul care lucrează la trenul viitorului. Constănţeanul mutat în Elveţia a fost remarcat de Elon Musk, alături de echipa sa [VIDEO]

0
1054

farmec.ro
carturesti.ro%20

Trenul viitorului va circula cu viteze supersonice. Sau va levita, pentru ca oamenii să poată parcurge mii de kilometri în zeci de minute. Denis, un constănţean mutat în Elveţia, este foarte aproape să transforme ficţiunea în realitate printr-un start-up inovator. Are chiar şanse să îl întreacă pe Elon Musk, în cursa pentru transportul viitorului.

Seamănă cu un tren, dar nu are roţi şi atinge viteza unui avion. Tehnologia care va revoluţiona transportul se numeşte Hyperloop şi constă în capsule care vor circula la viteze supersonice prin tuneluri vidate. Pasageri şi mărfuri pot ajunge astfel la sute, chiar mii de kilometri distanţă, în câteva zeci de minute.

Denis Tudor, CEO Swisspod: Cred că Hyperloopul poate fi fezabil undeva de la hai să zic 100 de km, către undeva la un transport intracontinental, deci undeva pe la 2.000 de km. Între 600 şi 1.000 de km pe oră, cam asta ar fi viteza realistă pentru Hyperloop.

Capsula pentru 30 de pasageri nu a fost asamblată încă. Dar mai e puţin până ficţiunea va deveni realitate cu ajutorul ştiinţei. În Elveţia, Denis Tudor şi echipa lui au finalizat în octombrie primul spaţiu de testare Hyperloop din Europa. Speră să facă primele teste în 2022, cu eficienţă şi ieftin. […]

Continuarea, cu VIDEO, pe observatornews.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply