Promovarea patrimoniului cultural UNESCO prin povești în Benzi Desenate, cu Mihai I. Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate

0
471

farmec.ro
carturesti.ro%20

„În prezent există mai mult acces la diversitate în benzi desenate”, spune dr. Sheena C. Howard autor, producător și educator premiat (npr.org) „și din acest motiv apar din ce în ce mai multe benzi desenate care abordează toate tipurile de etnie și cultură, spunând povești cu care au crescut”.

“Nu există nu pot, sau nu știu! Sau, așa cum le spun mereu elevilor mei: nu există desen greșit, ci o abordare diferită. Acesta a fost punctul de pornire al atelierelor de Benzi Desenate pe care le-am coordonat în cadrul programului Pledoarie pentru patrimoniu intangibil. Fiind o abordare în premieră în cadrul programelor educative organizate de CNR UNESCO, am considerat că trebuie mai întâi să ne fixăm ideea: ce vrem să facem și cum vom face. Apoi am aprofundat subiectele pentru a le înțelege semnificația și mesajul”, declară Mihai I. Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate.

Limbajul benzilor desenate este unul universal și abordarea prin această tehnică a unor subiecte ca cele din proiectul mai sus amintit, nu face decât să ne mărească orizontul, ba mai mult, să ne atragă către surse mai puțin studiate, dar care au un bogat conținut atunci când este vorba de repere și valori naționale. Toate aceste comori din patrimonial cultural protejat de UNESCO la nivel național și internațional își găsesc cu ușurință locul în dialogul tinerilor, dacă acest dialog este direcționat și construit într-un limbaj adecvat vârstei lor, iar benzile desenate pot avea acest rol, pot deveni motorul de căutare cu plăcere a oricăror informații, fie ele și foarte tehnice. […]

Continuarea, cu galerie FOTO, pe zilesinopti.ro

MN: Cotidianul online Mangalia News a publicat AICI articolele despre graficianul și profesorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu, originar din Mangalia, pe care-l felicităm pentru întreaga sa activitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 30.11.2021. (Text de Mădălina Corina Diaconu).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply