EDEX Cairo 2021 aduce noi oportunități de cooperare româno-egipteană în domeniul industriei de apărare | România, reprezentată de 8 companii

0
476

România participă la cea de-a doua ediție a Expoziției internaționale de tehnică militară – EDEX 2021 organizată la Cairo cu un stand național, la care sunt prezente companii din industria de apărare, aflate atât în portofoliul Ministerului Economiei, cât și cu capital privat. Expoziția are loc în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, fiind  inaugurată de președintele egiptean, Abdel Fattah Al-Sisi.

România participă cu un stand național, în care expun  opt companii din industria națională de apărare, de stat și private: C.N. Romarm, C.N. Romtehnica, Prooptica, Interactive, Blue Space Technology, CertSign, Drass și Titan Mașini Grele. De asemenea, printre invitați se regăsesc reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Ministerului Apărării Naționale, prin Statul Major al Apărării, Statul Major al Forțelor Aeriene și Direcția Generală pentru Armamente.

Aflată într-o vizită de lucru în Egipt, Secretarul de stat al Ministerului Economiei, Daniela Niculescu, a participat la deschiderea oficială a Expoziției, vizitând standul României și susținând operatorii economici prezenți.

”A fost o onoare să particip, la Cairo, la această a doua ediție a EDEX, inaugurată de E.S. domnul președinte Abdel Fattah Al-Sisi și am certitudinea că relațiile de colaborare româno-egiptene intră pe un nou nivel de valorificare. Prezența companiilor românești la EDEX confirmă interesul României pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-egiptene. Consider că avem o oportunitate pentru identificarea unor noi modalități de fructificare a potențialului de dezvoltare a cooperării în domenii importante, atât pentru România, cât și pentru Egipt, precum industria de apărare”, a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

La ediția din acest an a EDEX participă aproximativ 400 de companii de profil care expun cele mai noi tehnologii în apărare și armament, delegații guvernamentale din 45 de țări, numeroase delegații militare, estimându-se prezența a peste 30.000 de vizitatori. Printre firmele străine care participă se regăsesc cele din SUA (Boeing, Raytheon, Lockheed Martin), Franța (Naval Group, Dassault Aviation, Safran) sau Germania (NVL Group, KMW, European Security & Defence (Mittler Report), Thyssenkrupp Marine Systems).


Mangalia News, 30.11.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply