Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache sosesc la baza Mihail Kogălniceanu. Armata SUA anunță o intensificare a zborurilor în zonă

0
464

Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei Sateleor Unite urmează să zboare din zona portului grecesc Alexandroupolis către bazele aeriene Stefanovikio, din Grecia și Mihail Kogălniceanu, din România. Zborurile se vor desfășura în perioada 1 decembrie – 11 decembrie, anunță U.S. Army Europe and Africa.

Elicopterele fac parte din Brigada 1 de Cavalerie a Aerului, unitatea de suport aerian din cadrul Diviziei 1 de Cavalerie a SUA. Brigada, care cuprinde aproximativ 2.000 de militari cu zeci de elicoptere UH-60/HH-60 Black Hawk, CH-47 Chinook și AH-64 Apache, va fi dislocată în Europa pentru o perioadă de nouă luni, urmând să participe în această perioadă la exercițiile organizate în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. Unitatea înlocuiește brigada de aviație de luptă a Diviziei 1 Infanterie a SUA, care este prezentă în Europa (inclusiv în România) încă din luna martie.

În perioada următoare, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei Mihail Kogălniceanu să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor.

Mai mult, pe geodef.net



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply