Vrei să fii unul dintre antreprenorii care vor să aibă un cuvânt de spus, într-un DIALOG SOCIAL? Completează Sondajul de opinie lansat de Consiliul National al IMM-urilor din Romania!

0
473

Dialogul Social – instrumentul-cheie de reprezentare a antreprenorilor la nivel central și local.

Procesul voluntar prin care partenerii sociali se informează, se consultă și negociază în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun este cunoscut sub numele de ‚‚dialog social’’, iar prin parteneri sociali se face referire la sindicate sau organizaţii sindicale, angajatori ori organizații patronale, precum şi reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice.

Pe scurt, dialogul social se desfășoară între mediul politic, Guvern și partenerii sociali, confederații patronale și sindicale reprezentative la nivel național și/sau local.

Dacă acest așa-numit dialog social este unul funcțional, el poate deveni un instrument-cheie de reprezentare a antreprenorilor la nivel central și local, poate contribui la modelarea unui mediu de afaceri competitiv, atractiv atât pentru antreprenorii existenți, cât și pentru alți potențiali investitori, dar și un pilon esențial al sustenabilității economice și rezilienței economiilor.

În acest context, ne dorim să aflăm poziția dvs. și a firmei dvs. referitor la reprezentativitatea companiilor din România în fața politicului și necesitatea de a vă face auziți. Răspunsurile sunt confidențiale și vor fi utilizate în vederea unei mai bune conștientizări a necesității de asociere și de reprezentare a intereselor IMM-urilor în relația cu politicul. Interesele și drepturile IMM-urilor pot fi reprezentate în fața mediului politic de către confederații patronale și sindicale.

Dacă și tu te afli printre antreprenorii care vor să aibă un cuvânt de spus în România, completează sondajul de mai jos și ajută-ne să înțelegem mai bine opinia mediului de afaceri: https://forms.gle/B9YuXV1MyWEkKG3CA.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 29.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply