Guvernul Ciucă începe în forță, susține Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom deveni prima instituție financiară din România care va semna un astfel de acord cu Comisia Europeană

0
461

Invitat la Puterea Știrilor, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a declarat că România face pași importanți pentru obținerea acordului cu Comisia Europeană, pe InvestEU. Vom deveni prima instituție financiară din România care va semna un astfel de acord pentru garanția directă, anunță Dumitru Nancu.

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este de părere și că înființarea unui minister al Întreprinderilor Mici și Mijlocii în Guvernul condus de Nicolae Ciucă „este un lucru benefic”.

„Comisia Europeană a aprobat prelungirea cadrului temporar, și aici avem multe scheme de ajutor temporar. Vorbim de IMM Invest, AGRO Invest, IMM Factoring, toate derulate de către Fondul Național de Garantare. Există Măsura 411, fosta M3, care la fel are ca termen 30 decembrie. Acest lucru înseamnă că Guvernul va începe în forță, în sensul că va trebui să dea niște acte normative de updatare sau preluare a directivelor europene, astfel încât aceste scheme de ajutor temporar de stat să se prelungească din 31 decembrie și până pe 30 iunie 2022. Acesta este primul lucru, un lucru bun pentru mediul de afaceri.

Continuarea cu VIDEO, pe psnews.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply