Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni este prima entitate din diaspora care a câștigat procesul intentat Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

0
508

Început în decembrie 2019, procesul pe care Asociația jurnaliștilor români de pretutindeni (AJRP) l-a deschis la Tribunalul București împotriva deciziei de a respinge un proiect aproape identic aprobat cu 2 ani în urmă, s-a încheiat pe data de 23 noiembrie 2021, la Curtea de apel București cu o decizie favorabilă, astfel că se “anulează centralizatorul punctajului aferent proiectului depus de reclamantă și obligă pârâta la acordarea motivată a punctajului aferent cererii de finanțare cu referire la anumite puncte din centralizator.”

Deși AJRP a găsit de cuviință să ceară și o anumită compensație Departamentului reprezentat de Secretariatul general al guvernului, Curtea de apel nu a acordat nimic, făcând astfel ca să existe o contradicție flagrantă între recunoașterea incorectitudinii deciziei de a respinge finanțarea și nevoia absolut normală de a penaliza această instituție a statului român care nu-și respectă nici măcar propriile regulamente.

”Această victorie reprezintă un câștig pentru toate asociațiile din diaspora, deoarece justiția confirmă faptul că acest Departament, fost minister, nu-și face treaba în mod corect. A sosit momentul ca lucrurile să se schimbe și, în sfârșit, să existe o transparență a acordării finanțărilor. Diaspora trebuie să fie implicată în acest proces prin reprezentanți neutri pentru a da credibilitatea care nu a existat niciodată. Încurajăm toate asociațiile din diaspora să pornească acțiuni similare în justiție pentru a forța schimbarea, lucrurile nu se vor schimba de la sine, noi trebuie să o facem”, a declarat Cristian Bucur, președintele asociației.

AJRP, este gata să discute cu reprezentanți ai DRP pentru a găsi în comun o strategie de schimbare și credibilizare a acestei instituții și invită asociațiile din diaspora interesate să participe la aceste negocieri.

Lipsa unui real dialog va duce la o afluență de procese din care Departamentul pentru românii de pretutindeni nu va face decât să piardă pe bandă rulantă, deoarece multe dintre finanțările respinse sunt nejustificate.

Pentru a intra in contact cu asociația, puteți scrie la: [email protected]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 29.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply