Mândri că suntem români! Emoționați, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia întâmpină cu drag Ziua Națională a României [galerie FOTO]

0
1035

Mândri că suntem români! Ziua Națională este a noastră, a tuturor românilor, a celor care simțim românește, a celor care cultivăm spiritul și valorile naționale, a celor care transmitem mai departe, prin gesturi mari sau mici, a celor care ne amintim de cei care au realizat Marea Unire și a celor care cred în România dodoloață.

Dacă le trezim copiilor interesul pentru cultura, tradițiile și obiceiurile românești, apare inevitabil și sentimentul de mândrie națională. România are valori și bogății, care trebuie arătate copiilor. Astfel, ei învață să aprecieze ceea ce au, să fie recunoscători și să se simtă mândri că au avut șansa să se nască aici.

Mari și mici, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia și-au unit îndemânarea și priceperea, entuziasmul și dragostea de țară, răsfoind o pagină importantă din istoria poporului nostru.

În cadrul activității, elevii au urmărit o prezentare power point despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, au intonat Imnul Național, au recitat, au recunoscut portul național din diferite zone geografice, au realizat colaje și desene inspirate de acest eveniment, au prezentate preparate tradiționale, urmărind cultivarea valorilor românești: demnitate, unitate, bunătate, cinste etc.

Momentele activității au fost alese, pregătite și coordonate de profesorii Stănică Ana Maria, Mihaela Luchian, Cazacu Maria, Gaidargiu Ana și Neacșu Mariana.

La mulți ani, Romania!
La mulți ani, români!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 27.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply