Versatilitatea elementelor cheie din casă, esențială pentru iubitorii de frumos: Cum să-ți pregătești locuința, pentru a suferi constant modificări prescrise de  tendințe ale momentului în lumea designului de interior

0
652

Pentru pasionații de design, nu multe bucurii se compară cu aceea de a avea casa aranjată până în cele mai mici detalii conform regulilor prescrise de tendințele arhitecturale de actualitate. La fel ca în lumea modei, există trenduri care țin doar câteva luni și adevărate mișcări stilistice care supraviețuiesc trecerii timpului pentru decade întregi. 

Ceea ce știe să facă un împătimit al aranjamentelor de interior este să își dezvolte acest simț care să facă diferența cu ușurință între o tendință trecătoare și o veritabilă nouă direcție statement.

Te numeri printre norocoșii binecuvântați cu un astfel de simț extrem de ascuțit? În cazul acesta, știi cu siguranță ce înseamnă să profiți de ocazie și să investești în piese cu personalitate care nu vor mai fi la fel de accesibile peste un timp și care se vor situa pe lista obiectelor din ce în ce mai râvnite, supunându-te provocării de a integra periodic aceste piese în decorul deja existent.

Iată care sunt bazele care îți vor permite stilizarea constantă a încăperilor locuinței tale:

  • Alege nuanța potrivită de vopsea pentru pereții fiecărei camere

Primul și cel mai important element de decor din cadrul oricărei locuințe este nuanța care îmbracă pereții încăperilor acesteia. În funcție de preferințele tale stilistice în materie de mobilier și obiecte decorative, este recomandat să alegi o culoare a pereților care să complimenteze o gamă cât mai largă de astfel de piese de design. Dacă ai gusturi ceva mai îndrăznețe, iar decorul visurilor tale se aseamănă cu cele din faimoasa Portocală Mecanică a lui Kubrick, atunci te poți avânta spre a alege o nuanță vie și extravagantă pentru pereții interiori și, de ce nu, chiar și pentru cei exteriori ai casei tale. Dacă, din contră, preferi estetica minimalistă, se recomandă să utilizezi albul, negrul sau chiar o nuanță de gri sau bej. Oricum ar fi, nu este niciodată o idee rea să apelezi la un expert care să te sfătuiască. În privința materiei prime, nu este cazul să te îngrijorezi! Alege să utilizezi o vopsea lavabilă de la Benjamin Moore și cu siguranță rezultatele îți vor depăși cu mult așteptările.

  • Investește într-un covor care să nu acapareze vizual

Oamenii își schimbă adesea mobila, însă înlocuirea covorului este o acțiune destul de incomodă și, în consecință, rareori luată în considerare. Atunci când amenajezi interiorul locuinței tale, gândește-te de două ori înainte de a achiziționa un covor. Acesta are un impact neașteptat de mare asupra compoziției vizuale finale și poate constitui, din nefericire, elementul care va ruina întregul ansamblu. Prin urmare, colecționarilor de obiecte statement le este recomandat să investească într-un covor simplu, curat, care să nu devină o povară atunci când în cameră încep să se acumuleze obiecte de tot soiul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • Nu încărca patul și canapelele cu pături sau cuverturi prea complexe din punct de vedere vizual

Un ultim detaliu de care ar trebui să ții cont este acela de a nu supraîncărca fotoliile, scaunele, canapelele și paturile cu pături sau cuverturi care să solicite privirea celui care vizitează camerele. Permite obiectelor cu adevărat importante și interesante să acapareze complet oaspeții, evitând supraîncărcarea cu detalii prin utilizarea cuverturilor, a covoarelor și chiar a unui model de tapet prea solicitant vizual.

Designul de interior este un hobby minunat și poate fi practicat la nivel de artă de către cei cu adevărat pasionați de acest domeniu. Așadar, nu te descuraja dacă primele tale alegeri nu par să fie cele mai potrivite. Cu puțină imaginație și cu câteva sfaturi de la un consilier priceput, poți transforma decorul casei tale într-o adevărată capodoperă stilistică!


Mangalia News, 26.11.2021. (P).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply