Lansare Manual de Educație gastronomică, nutriție sănătoasă și combatere a risipei alimentare

0
942

Dezvoltarea durabilă ne duce uneori cu gândul la un concept abstract și complicat care depășește capacitatea de acțiune individuală. În fapt, principiile dezvoltării durabile se regăsesc în cele mai simple acțiuni și activități pe care le întreprindem în fiecare zi. Alimentația este, fără îndoială, una dintre componentele vieții cotidiene care poate contribui la un viitor sustenabil prin acțiune la toate nivelurile de decizie, cât și prin implicare la nivel individual și prin procesul de educare pe care îl presupune.

Evenimentul de promovare a dezvoltării durabile, a consumului responsabil și Manualul Risipă Alimentară și nutriție sănătoasă, contribuie la Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, atingând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2 și 3, care se referă la hrană și viață sănătoasă, Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4 – Educație de calitate și Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 12 – Consum și producție durabile.

Conferința și manualul în sine sunt un prilej de reconfirmare a angajamentelor Departamentului pentru Dezvoltarea Durabilă de a promova implementarea responsabilă a Agendei 2030, îndeosebi în rândul tinerilor, pentru ca dezideratul folosirii eficiente a resurselor pentru generațiile următoare să se materializeze într-o abordare coerentă a sustenabilității și dezvoltării durabile.

Manualul de Educație gastronomică nu ne învață doar despre sănătatea fizică, dar și despre cea emoțională, despre lanțuri trofice, dependența de natură și consecințele îndepărtării de aceasta. Este una dintre posibilitățile reafirmării unor crezuri, a unor idealuri de a ne hrăni fizic și sufletește, dar de a nu uita că trăim în comunități mai mult sau mai puțin extinse, că suntem datori naturii de a o ocroti, pentru ca ea să ne poată oferi tot ceea ce este mai bun.

Sunt așteptați să ia cuvântul în cadrul evenimentului ce va avea loc Marți, 16 noiembrie 2021, ora 13:30, la Sala Voievozilor, Palatul Culturii, Iași:
• László BORBÉLY – Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, Cuvânt de deschidere a evenimentului,
• Mihai Chirica – Primar, Primăria Municipiului Iași,
• Cornel BERTEA HANGANU – Consilier, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României,
• Luciana ANTOCI – Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Iași,
• Lăcrămioara STRATULAT – Director General, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași,
• Constantin ZĂRNESCU – Scriitor,
• Marilena RÂPĂ – Director, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Galați,
Iulia DRĂGUȚ – Președinte, Asociația Culturală Euro Est Alternativ, autor și coordonator al Manualului de Educație Gastronomică.

Eveniment organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Asociația Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA şi Euro-Toques Romania.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 16.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply