Biblioteca Municipală Mangalia – Memento Mihail Sadoveanu, 141 de ani de la naștere

0
481

Biblioteca Municipală Mangalia: Cine nu a citit măcar o părticică din operele marelui scriitor român Mihail Sadoveanu, pentru a fi fascinat de puterea pe care o capătă cuvintele sale?
În data de 5 noiembrie, acum 141 de ani, se ivea pe această lume, în Pașcani, județul Iași, MIHAIL SADOVEANU. Romancier, nuvelist, ziarist, eseist, poet, traducător, activist, funcționar public, politician român, rămânând în memoria noastră, una dintre cele mai importante figuri ale literaturii române din primii 50 de ani ai secolului douăzeci.

Creațiile sale reprezintă o valoare inestimabilă a literaturii române, cuprinzând peste 100 de volume, care ilustrează într-o manieră specifică unui mare povestitor, atât viața satului românesc, un simbol al înțelepciunii, demnității și iubirii, cât și viața de la oraș, cu oamenii triști și lipsiți de vitalitate, care simt că trăiesc o decădere spirituală. Reprezentativ pentru opera scriitorului este romanul istoric, pe care l-a purtat către cele mai înalte culmi, prin personajele construite, prin perfecțiunea cu care a îmbinat elementele pozitive cu cele negative, spre a prezenta istoria, ca un fenomen complicat de evoluții și involuții, toate acestea îmbrăcate într-o limbă arhaica, ce se împletește cu graiul popular moldovenesc, spre a-i oferi muzicalitate.

Dragi cititori, Biblioteca Municipală Mangalia vă pune la dispoziție vasta operă a titanului Mihail Sadoveanu. Biblioteca noastră funcționează după programul normal și în condițiile impuse de regulile actuale.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată seriozitatea și înțelegerea noastră, în tot acest lanț educațional. Rămânem apropiați și receptivi la dorințele dumneavoastră, pentru că numai împreună reușim!


Mangalia News, 06.11.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply