1 Noiembrie – Ziua Naţională a Radioului

0
424

Radioul public aniversează astăzi 93 de ani de la prima transmisie în eter. “Alo, alo, aici Radio București!”, au fost primele cuvinte care s-au auzit de la radio.

În cei 93 de ani de existență neîntreruptă, Radioul public a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României.

La postul public de radio, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la 23 august 1944, a fost făcut anunțul că România s-a alăturat aliaților.

Vocile revoluției anticomuniste din decembrie 1989 au fost auzite în toată țara și grație Radioului public.

În zilele noastre, guvernanții, politicienii, societatea civilă aleg postul public de radio pentru a transmite mesaje către români.

Timp de 93 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ca recunoaștere a rolului determinant al radioului în istoria României, Parlamentul a instituit ziua de 1 noiembrie ca Zi Națională a Radioului.

Conform ultimului studiu de măsurare a audienței, Radio România este lider de piață, cu o cotă de 30% la nivel național și cu peste 3,6 milioane de ascultători, zilnic.

La mulți ani, Radio România!


Mangalia News, 01.11.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply