Câștigătorii Concursului de benzi desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși

0
998

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului al XX-lea, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva repere care sugerează acțiune.

În acest context, în perioada iunie – octombrie 2021, CNR UNESCO a organizat un concurs de benzi desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși. Concursul a fost destinat elevilor din clasele I – VIII din unitățile de învățământ publice sau private din România, coordonat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Participanții au fost invitați să realizeze o pagină de bandă desenată cu una dintre cele patru componente (monumente UNESCO) ale Ansamblului sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu sau toate împreună și să transmită astfel un mesaj: ce semnifică pentru ei “Calea Eroilor”.

Printre obiectivele acestui concurs s-au aflat conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor materiale și imateriale din România, promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate, implicarea elevilor și cadrelor didactice spre stimularea laturii creative și transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO și valorile culturale naționale, promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național.

Sute de elevi și-au trimis lucrările în concurs, punând juriul în dificultate! Toate benzile desenate au fost deosebite, dar, pentru că într-un concurs doar un număr restrâns de participanți pot urca pe podiumul de premiere, au fost alese lucrările care au avut un scenariu original, o abordare inedită, un desen care să ne invite să descoperim universul marelui Constantin Brâncuși prin ochii și inima copiilor.

Câștigătorii concursului de benzi desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși:

GRUPA DE VÂRSTĂ CLASELE 2-4:

Publicitate

LOCUL 1 – Ana Rezi, cls. IV, Școala Little Genius, București,
LOCUL 2 – Cezar Tudorache, cls. IV, Școala Gimnazială F.G. Lorca, București,
LOCUL 3 – Dacian Andrei, cls. IV, Opera Comică pentru Copii, București.

GRUPA DE VÂRSTĂ CLASELE 5-6:

LOCUL 1 – Andrei Tudorache, cls. VI, Școala Gimnazială F.G. Lorca, București,
LOCUL 2 – Ioan Pavel, cls. V, Liceul Tehnologic Sf. Antim Ivireanu, București,
și Ioana Anton, cls. VI, Școala Gimnazială 179, București,
LOCUL 3 – Petruța Ana Maria, cls. VI, Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii, jud. Cluj.

GRUPA DE VÂRSTĂ CLASELE 7-8:

LOCUL 1 – Croitoru Florina Cristina – cls. VII, Școala Gimnazială Petre Ispirescu, Constanța,
LOCUL 2 – Neagu Sara, cls. VIII, Școala Gimnazială nr. 2, Cernavodă,
LOCUL 3 – Vereș Robert Andrei, cls. VII, Școala Gimnazială Moeciu de Jos, jud. Brașov.

Premiul constă într-o excursie de 3 zile la Târgu Jiu, pentru a vizita Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși. Având în vedere restricțiile impuse de pandemie, această excursie se amână până la o dată ulterioară. Câștigătorii vor fi contactați pentru a pune la punct detaliile.

Elevii care au trimis lucrări în concurs vor primi diplomă de participare în format electronic pe adresa de email declarată la înscriere de cadrul didactic/persoana de contact a unității de învățământ. O expoziție cu lucrările câștigătorilor se va organiza la sediul CNR UNESCO din București.

Felicitări, tuturor câștigătorilor și participanților!

Acest concurs face parte din programul aniversar al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare”.


Mangalia News, 28.10.2021.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele