Virgil Popescu: Vești bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut [VIDEO]

0
693

farmec.ro
carturesti.ro%20

Virgil Popescu, ministrul interimar al Energiei, a răspuns întrebărilor jurnalistului Alexandru Rotaru la Interviurile Digi24.ro. Acesta a explicat cum se vor calcula facturile la energie și gaze în această iarnă și cine va putea să amâne plata. Ministrul dă asigurări că România are stocuri suficiente de gaze pentru a trece cu bine peste această iarnă.

Virgil Popescu: ”Vești bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile. Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei”.

Articolul integral, cu VIDEO, pe digi24.ro/interviurile-digi24-ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply