Măsura 2: Solicitanți respinși pe bandă, ratând semnarea contractului. Situația plăților de ajutoare la zi

0
541

Majoritatea solicitanților de ajutoare de stat prin Măsura 2 care, săptămâna trecută, figurau în primul stadiu ca admiși la finanțare în interiorul bugetului disponibil au pierdut granturile de capital de lucru pentru că nu au semnat contractele de finanțare în termenul legal de 20 de zile, conform datelor colectate de StartupCafe.ro din situația la zi a plăților de la Ministerul Economiei.

Săptămâna trecută, erau 42 de solicitanți care se aflau în stadiul în care primiseră notificări de contractare, pentru o sumă totală de aproape 7 milioane de lei, și trebuia să semneze electronic contractul de finanțare și să-l încarce înapoi în portalul de granturi IMM împreună cu dovada cofinanțării de 15%. Marea majoritate – 36 dintre aceștia – au ratat semnarea contractului în termenul legal de 20 de zile și au pierdut finanțarea, fiind declarați respinși, săptămâna aceasta.

Pe listă sunt și firme care au pierdut astfel sume mari – un exemplu este o societate din județul Ilfov, care ceruse 135.000 de euro și care a fost acceptată la finanțare dar nu a mai semnat contractul în termenul de 20 de zile și și-a luat adio de la ajutorul de stat (probabil că sunt și cazuri în care ajutorul a venit prea târziu).

Astfel, statul a economist o sumă totală de 4,3 milioane de lei (888.000 euro) din bugetul disponibil, care ar trebui să se reporteze către următorii solicitanți admiși în lista de așteptare, de la numărul RUE 16.851 în jos.

În acest moment sunt 2966 de solicitanți admiși pe lista de așteptare, valoarea sumelor cerute de ei totalizând aproape 570 milioane lei (circa 117 milioane de euro, la cursul de schimb folosit în program). Sunt însă și firme care ar fi obținut sume mici, de 2.000-3.000 de euro, dar bine-venite, și care acum au pierdut banii de la stat, pentru că nu au semnat contractele de finanțare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe startupcafe.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply