În plină criză a prețului la gaze, România nu poate beneficia de atuul său unic la nivel european, rezervele din Marea Neagră

0
549

În plină criză a prețului la gaze, România nu poate beneficia de atuul său unic la nivel european, rezervele din Marea Nea­gră. Startul unei prime exploatări a ză­că­mintelor, prevăzut inițial pentru acest an, mai are de așteptat, din cauza unor „în­târzieri“ apărute la construcția instalației de pe țărm. Între timp, la nivel european, prețul gazelor aproape s-a triplat.

După 30 de ani, în care mai mult a vorbit despre ambițiile sale energetice decât să facă ceva, România are în sfârșit ce să arate. Compania românească Black Sea Oil & Gas (BSOG), deținută de unul dintre cele mai mari fonduri de investiții la nivel global, Carlyle International Energy Partners și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a anunțat, la mijlocul lunii septembrie, că a finalizat instalarea platformei de producție de gaze naturale Ana. E prima plat­formă marină instalată în România după căderea comunismului.

Citiți continuarea pe newmoney.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply