Tescovina – un elixir natural antiîmbătrânire [VIDEO]

0
834

Tescovina, căreia în popor i se mai spune și boască sau boștină și care reprezintă acele resturi de pulpă, sâmburi și coji de struguri rămase după prepararea vinului, este recomandată de Ion Bobaru, singurul farmacist din Brăila care prepară cu mâna lui leacuri unicat de pe vremea bunicilor, drept un medicament natural revoluționar antiîmbatrânire, fiind considerată o adevărată mină de antioxidanți.

PRINCIPII ACTIVE
Tescovina este o importantă sursă de substanțe active – flavonoizi, – taninuri, – quercitina,- vitamine lipo și hidrosolubile – acizi organici – micro și oligo elemente, toate aceste principii active fortifică și dau sănătate întregului organism uman.

Puțini sunt cei care știu că tescovina este, de fapt, cel mai important produs obținut din struguri. Unii o folosesc pentru prepararea țuicii, dar cei mai mulți o dau ca hrană la animale sau o aruncă. Coaja, pulpa și sâmburii strugurilor de culoare închisă au cel mai ridicat conținut de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit de cercetători.
Antioxidanții au o influență importantă asupra celulelor ADN-ului, ei previn deteriorarea celulelor din organism și ajută la refacerea țesuturilor afectate de boli sau de vârsta, tescovina reglează funcțiile vitale ale organismului, întârziind astfel efectele îmbătrânirii.
În vinul roșu trece doar 10% din resveratrol, restul de 90% ramâne în tescovină și este aruncat”.

Resveratrolul este, potrivit specialiștilor, cel mai puternic antioxidant, considerat mai puternic de 4-5 ori decât betacarotenul, de 50 de ori decât Vitamina E și de 20 de ori decât Vitamina C. Îndepartează din organism radicalii liberi, normalizează nivelul de lichide în sânge, îmbunătățește circulația sângelui, arterele ramânând elastice, scade nivelul colesterolului rău și crește nivelul celui bun. Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator și antibacterian. Menține fermitatea pielii, elasticitatea, împiedică îmbătrânirea prematură, îmbunătățește capacitatea memoriei, crește imunitatea organismului împotriva stresului, scade nivelul de glicemie și îmbunătățește vederea.

”Îmbătrânirea este un fenomen oxidativ. Noi îmbătrânim din cauza acestor fenomene oxidative, care sunt de fapt niște reacții chimice. S-a demonstrat că resveratrolul din tescovină ar bloca fenomenele oxidative și ar împiedica îmbătrânirea. Îmbătrânirea se adresează atât părții interne a organismului, cât și celei externe. Cel mai bine observi omul când îmbătrânește, după pielea feței”.

Farmacistul Ion Bobaru recomandă pentru această rețetă strugurii roșii sau negri, tinând cont că aceștia sunt mai rezistenți la boli și la dăunători, motiv pentru care pe ei nu sunt folosite tratamente fitosanitare, ca și în cazul soiurilor nobile. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Bucuros să împărtășească tuturor din secretele cercetărilor sale întreprinse timp de peste 40 de ani, farmacistul brăilean avertizează că nu tot ceea ce există acum pe internet ca leacuri și rețete miraculoase trebuie aplicat acasă, pentru că unele dintre acestea pot fi periculoase pentru sănătate.

“Câți dintre cei care pun rețete pe internet le-au și încercat pe pielea lor? Internetul este plin cu sfaturi din cele mai diverse, dar lumea trebuie să înteleagă că a pune în practică astfel de informații poate fi, uneori, foarte periculos, pentru că sunt rețete neverificate, nedocumentate. Trebuie să știi să selectezi ce și se oferă și să ai în spate girul celui care își propune un tip de tratament sau un produs”, atrage atenția Bobaru.

Rezumat:
• Tescovina previne cancerul și formarea tumorilor. Această stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, împiedicându-le să se dezvolte. Din acest motiv, în cazul bolnavilor de cancer, boasca, tescovina, ajută organismul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase;
• Tescovina încetinește procesul de îmbătrânire și afecţiunile ce apar la bătrânețe;
• Tescovina este eficientă în cazul afecțiunilor cardiovasculare (insuficientă cardiacă, nevroză cardiacă, angina pectorală, stări post-infarct);
• Tescovina este benefică în bolile cerebrale (Alzheimer);
• Tescovina întărește vederea, fiind indicată în boli oftalmologice ca: degenerescență maculară, glaucom și cataractă;
• Tescovina este indicată în afecțiunile neurologice (boala Parkinson);
• De asemenea, tescovina este foarte eficientă în bolile metabolice şi endocrine (diabet zaharat, afecțiuni ale tiroidei, insuficiență cortico-suprarenală);
• Tescovina reglează colesterolul și previne accidentul vascular;
• Tescovina lupta împotriva osteoporozei și reumatismului;
• Tescovina energizează organismul, fluidizează sângele și previne formarea cheagurilor de sânge.

Citiți articolul integral pe https://www.facebook.com/groups/343040550302387/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply