STORCEAG – rețetă ”de la mama ei”, din Delta Dunării [FOTO/VIDEO]

0
3159

Storceac (Storceag) este o ciorbă de pește (sturion, somn, crap), ce se mănâncă într-un singur loc din România și anume în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea. Dacă nu aveti posibilitatea acasă să preparati această ciorbă delicioasă, musai să vă duceți într-o vară în Deltă, la Sfântu Gheorghe, să mâncați această delicatesă pescărească.

Avem nevoie de pește (sturion, somn), ceapă, morcov, cartof, ardei gras, sare, mărar. Peștele se curăță de intestine, se spală bine și se taie rondele de grosimea a două degete. Se pune apa la fiert și când s-a înfierbântat, se adaugă capul de sturion si puțină sare. Se lasă un pic la fiert si se adauga apoi zarzavatul taiat mic (ceapa, morcovul, ardeiul gras), ca dupa 15 minute de fiert sa adaugam cartofii taiati cubulete mici si rondelele de sturion sau somn. Se mai lasă la fiert inca 15 minute. La sfarsit, dupa ce s-a mai racit un pic, ciorba se drege cu smantana amestecata cu ou (galbenusul) si zeama de ciorbă. Se adaugă mărar tocat mărunt.

Poftă bună la storceag!


Mangalia News, 10.10.2021. (surse: info-delta.ro și YouTube).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply