România APROBĂ medicamentul Favipiravir, pentru tratarea Covid-19. Statul vrea să elibereze în acest fel paturile de la ATI

0
721

România a decis să aprobe utilizarea medicamentului Favipiravir în tratarea Sars-Cov-2. Măsura a fost luată tocmai pentru a trata pacienții cu forme ușoare. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, susține că Favipiravirul o să fie eliberat doar în circuit închis în spitale.

„În protocolul de tratament pot fi eliberate în regim închis la recomandarea medicului din spital. Este vorba despre eliberarea medicamentului Favipiravir. E un medicament care are autorizație temporară în India. Medicamentul nu poate fi acordat pe gratis de farmacii. El nu are autorizații de punere pe piață în România”.

Citiți continuarea AICI.

Later Edit: OUG pentru completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

  • Actul normativ va facilita accesul pacienților la tratamentul gratuit, prevăzut în protocolul bolilor infecto-contagioase.
  • Concret, în situația pandemiei COVID-19, pacienții cu forme ușoare ale bolii vor putea primi gratuit tratament, la recomandarea medicului infecționist din spital, pentru a fi administrat la domiciliu. Este vorba de favipiravir.
  • Pacienții vor primi informațiile necesare si schema de administrare. Astfel, formele ușoare ale infectării cu acest virus vor putea fi tratate la domiciliu, reducându-se presiunea asupra spitalelor. (Guvernul României, 04.10.2021).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply