”Răpciuga” devenită EduBuzz, adică: Zumzet, Visuri, Autobuz, Educație – de Melania Medeleanu

0
815

farmec.ro
carturesti.ro%20

Melania Medeleanu: In urmă cu un an navigam pe FB, când mi-a atras atentia o informatie: Doi profesori dintr-un sat de langa Brasov cauta finantare, să cumpere la licitatie publica un autobuz scos din circulatie. Evident ca m-am intrebat de ce ar avea nevoie doi profesori de un autobuz, asa ca am pus mana pe telefon si-am sunat. Natalia Ginghina si Adrian Secal, doi profesori Teach for Romania au simtit că pot să facă mai mult pentru copiii din Augustin, județul Brașov, satul in care au fost repartizati. Pot sa faca un spatiu atragator, inedit, la care copiii sa vina cu drag si curiozitate.

Asociatia Zi de BINE a sustinut proiectul si, 30 de zile mai tarziu, Răpciuga, cum am denumit atunci mormanul de rugină, a mâncat jăratic si s-a transformat intr-un Centru educational – are mese si scaune, loc de mâncat si un spatiu de relaxare, o bibliotecă si loc de cântat. Are oglinzi pentru dans si planete si stele, să-i îndemne pe cei mici să viseze.

Mi-era dor de Natalia Ginghina si de povestile ei, asa că am invitat-o la emisiunea Zi de BINE de la Radio Europa FM, să aflu ce s-a mai întâmplat la EduBuzz si cum mai putem să ajutăm. (Melania Medeleanu, 3 octombrie 2021).


Mangalia News, 05.10.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply