Asociația de părinți “Albatros” Mangalia, pe harta Europe Code Week 2021, pentru al treilea an consecutiv

0
516

Asociația de părinți “Albatros” Mangalia, pe harta Europe Code Week 2021, pentru al treilea an consecutiv.

Asociația de părinți “Albatros” organizează evenimentul de programare și tehnologie HAPPY PLANTS https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/6420, în cadrul inițiativei Europe Code Week 2021, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din Scoala Gimnaziala nr 3 Mangalia, cu varste intre 12-14 ani și se desfășoară online în perioada 04.10.2021-06.10.2021.

Evenimentul online HAPPY PLANTS este finanțat în cadrul programului Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/, sprijinit la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru cel de-al 5-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu inițiativa Comisiei Europene – Europe Code Week (https://codeweek.eu/). În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup.

Prin evenimentul online HAPPY PLANTS, ne propunem să ajutam elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Mangalia să înțeleagă modul de funcționare a placuțelor micro:bit, a senzorului de umiditate si sa ii familiarizam cu activitatea de programare. In același timp le arătăm că pot aplica în practică noțiunile teoretice învatate si astfel studiul devine interesant și cu finalitate imediata. Pentru conectare la eveniment se va folosi Microsoft Teams.

Activitățile evenimentului:
– prezentarea noțiunior teoretice de rezistență electrică, conductibilitate;
– prezentarea modului de funcționare a senzorului de umiditate si modul de conectare a senzorului la placuța microbit;
– programarea placuței pentru a afișa valoarea citită,
– citirea și afișarea valoarilor umidității solului pe ecranul placuței, folosind aplicația online https://makecode.microbit.org/,
– elaborarea unui film cu proiectul realizat de fiecare participant în care se vor prezenta noțiunile înțelese de ei și vor propune aplicații practice,
– expunerea filmelor pe site-ul Scolii Gimanziale nr 3 Mangalia.

Sintetizand o discutie cu doamna profesoara de informatica Dumitru Alina, care coordoneaza evenimentul nostru de informatica ce urmeaza sa se desfasoare in cadrul initiativei Meet and Code, subliniem urmatoarele aspecte:

  • Pentru elevii Scolii Gimnaziale Nr.3, Mangalia, implicați în eveniment, acesta înseamnă valorificarea oportunităților de a învăța programarea într-un mod plăcut, activ si aplicat. Pentru comunitate, evenimentul ajuta la pregătirea unei generații capabile să se adapteze ușor la noile tehnologii.
  • De trei ani consecutiv am ales să mă implic in evenimentele Meet and Code din dorinta de a trezi interesul elevilor pt programare si noile tehnologii, pt a-i ajuta să facă față la noile provocări ale sec XXI, când foarte multe meserii vor fi inlocuite de IA.
  • In urma activitatilor pe care le-am desfasurat in fiecare an, am format o echipă de copii deschiși la nou, adaptabili, creativi, gata să caute și să gasească soluții pt rezolvarea a diferitelor probleme utilizând programarea. Aceasta misiune doresc sa o continui si in anii ce vin, cu ajutorul inițiativei Meet and Code.
  • Din punctul meu de vedere, inițiativa Meet and Code reprezintă o provocare și o oportunitate de a învăța din activitățile celorlalte organizații, de a vedea cum lucrează și de ce sunt interesați elevii din celelalte țări. Promovand activitățile Asociației de părinți Albatros în comunitate, inspiram si motivam si celelalte organizații să inițieze activități de programare. Suntem onorati sa fim deschizatorii de drumuri pentru zona noastra, cu dorinta ca experinta si munca noastra sa fie folosite in mod corect si cu respectul cuvenit de catre celelalte organizatii”.

Asociația de Parinti “Albatros” a participat și anul trecut în programul Meet and Code și s-a numărat printre beneficiarii de fonduri oferite pentru organizarea a doua evenimente online ANIMATE YOUR CARTOON CHARACTER si ANIMATE YOUR HERO pentru elevii din clasele a V a – VII-a. Elevii au creat folosind limbajul de programare SCRATCH, lumi si personaje virtuale unice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sub motto-ul ”Empowering a Generation”, Meet and Code continuă să încurajeze organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin activități de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, nouă din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale, în viitorul apropiat.

Cristina Humă, președintele Asociației de părinți “Albatros” Mangalia.


Mangalia News, 01.10.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply