Noi EVENIMENTE, în luna OCTOMBRIE, la Grădina Culturală Callatis

0
638

În cursul lunii Octombrie 2021, la Grădina Culturală Callatis se vor întâmpla următoarele evenimente:

1. Atelier cu #VitaminaKaleidoLove – Caleidoscoape & bucurie 
Data: Sâmbătă, 09 octombrie 2021, ora 12:00.
Locul: Grădina Culturală Callatis.
Descriere eveniment: Două ore de povești și magie în jurul unuia dintre cele mai frumoase obiecte inventate vreodată: caleidoscopul. Împreună cu Veronica, vom confecționa propriul caleidoscop și ne vom bucura de tot ce ne învață acest fenomen optic.

Vă așteptăm cu soare, sâmbătă, 9 octombrie, începând cu ora 12:00.

 
2. CALLATIS – Un mileniu de istorie în secvențe fotografice
Data: Vineri, 15 octombrie 2021, ora 18:00.
Locul: Grădina Culturală Callatis.
Descriere eveniment: De la clișeul alb-negru, la fotografia digitală din dronă, a trecut mai bine de un sfert de secol. Timp în care arheologii de la Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia au strâns numeroase inregistrări fotografice provenite din săpăturile arheologice desfașurate în arealul municipiului.

Nu sunt fotografii cu pretenții artistice, multe dintre ele fiind chiar realizate în condiții vitrege, arheologul căutând mai degrabă să surprindă, în instantaneu, o realitate complementară ochiului, care să-l ajute să interpreteze corect săpătura arheologică.
Vă invităm la expoziția organizată în data de 15 octombrie, ora 18.00 să vedeți în premieră imagini inedite din trecutul orașului nostru, cu spectaculoase descoperiri arheologice.

3. Atelier de noduri marinărești
Data: Sâmbătă, 23 octombrie 2021, ora 13:00.
Locul: Grădina Culturală Callatis.
Descriere eveniment: Un nod este o complicație intenționată a unei corzi care poate fi util sau decorativ. Nodurile sunt utilizate în navigație, alpinism, decorare și în arte. Un nod în sensul cel mai strict servește ca un dop sau un buton la capătul unei frânghii, pentru a evita ca acel capăt să nu alunece.

Haideți să învățăm împreună executarea de noduri marinărești, o îndeletnicire tradițională a locuitorilor din Dobrogea.


Mangalia News, 30.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply