Dora Alina Romanescu – MULȚUMIRI pentru zilele magice care mi-au fost dăruite mie și noului meu roman „Traficanții de suflete”

0
763

Fiecare zi trăită în credință, iubire și iertare poate fi o zi de sărbătoare. Viața este atât de frumoasă, dar atât de scurtă și de aceea trebuie trăită din plin. În fiecare zi putem găsi un motiv de bucurie, un motiv să ne trezim dimineața cu zâmbetul pe buze și cu gânduri pozitive. În fiecare zi putem fi binecuvântați cu daruri neașteptat de frumoase.

Zilele de 25 și 26 septembrie 2021 au fost zile magice pentru sufletul meu, neașteptat de frumoase și de generoase prin iubirea ce mi-a fost dăruită mie și noului meu roman „Traficanții de suflete”.

Înainte de a povesti despre momentele ce mi-au învăluit sufletul în lumină și pace am să spun: „Mulțumesc, Doamne, pentru bucuria fiecărei clipe trăite în Tine”! În ziua de 25 septembrie, am fost invitată de două prietene dragi sufletului meu, la Hotel Victoria din Mamaia, pentru a-mi prezenta romanul „Traficanții de suflete”! Nu știam ce bucurie mare mă așteaptă acolo. Distinsele doamne, Mariana Bolcheș, Președinta Asociației „Steaua Sudului” și doamna Mihaela Rus, profesor universitar, prodecan la Facultatea de drept și Științe Administratine la Universitatea „Ovidius” din Constanța mi-au pregătit o prezentare de carte cu un public elevat, erudit, cu personalități din țara, din Germania, din Italia, din Serbia. Am fost copleșită de atenția celor din jurul meu, de eleganța gesturilor și a vorbelor, de onoarea și prețuirea cu care au fost tratată în calitatea de om și de scriitoare. Din nou și din nou am înțeles că oamenii buni nu apar așa, pur și simplu, ci devin frumoși pentru că permit vieții să-i învăluie cu magia ei, ca apoi să poată răspândi în jurul lor lumină, bunătate, înțelepciune, iubire. La rândul lor, acești oameni minunați, își găsesc fericirea în a dărui, în a-și bucura semenii, în a face ceva de folos în viața cuiva. Îmi înclin fruntea cu respect în fața excelenței sale Ioan Minea, în fața doamnei Mariana Bolcheș, în fața doamnei Mihaela Rus, pentru clipele de o neasemuită frumusețe pe care le-am trăit alături de domniile lor și de cei care mi-au fost alături la prezentarea romanului.

În ziua de 26 septembrie 2021, susținută de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Dogrogea, de Primăria Municipiului Mangalia, de Editura „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca și de Clubul de Cultură și Artă „Solteris” am organizat prezentarea romnanul „Traficanții de suflete”, pentru oamenii dragi din Mangalia. La eveniment am avut parte de prezența mai multor personalități din Cluj-Napoca, Constanța și din comunitatea noastră. Mi-au fost alături: doamna Nadia Farcaș, directoarea Editurii „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca, doamna Diana Dobrița Bilea, prozatoare, critic literar, membră a Uniunii Scriitorilor din România, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, directorul revistei „Ex- Ponto”, Constanța, poetul clujean Victor Constantin Măruțoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, poeta Emilia Dabu, Președinta Clubului de Cultură și Artă „Solteris”, doamna profesor universitar, Mihaela Rus, prodecan la Facultatea de Drept și Științe Administrative la Universitatea „Ovidius” din Constanța, doamna Mariana Bolcheș, personalitate din domeniul afacerilor, Președinta Asociației „Steaua Sudului”, Constanța, Enache Tușa, jurnalist la Litoral TV, moderatorul emisiunii „Cafenea”, scriitoarea Mihaela Meravei, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, scriitorul Adrian Nicula din Constanța, poeta Mihaela Aionesei, Harghita, membrii de la Clubul „Solteris”, oamenii dragi din comunitatea noastră, iubitori de cultură și artă, iubitori de frumos.

Domnul Primar al Municipiului Mangalia, Radu Cristian, a fost reprezentat la acest eveniment de Eliza Cucu, director la Direcția de Cultură și Sport Mangalia. Evenimentul a început cu un moment deosebit de frumos prezentat de eleva Daria Trandaf, o elevă eminentă de la Școala Gala Galaction din orașul nostru. Cuvintele ei, încărcate de frumusețea și naturalețea specifică vârstei, mi-au învăluit sufletul în amintiri frumoase, sensibile, au impresionat auditoriu cu puritatea, sinceritatea lor. Rând pe rând au luat cuvântul invitații din Cluj, Constanța, Mangalia, prezentând romanul „Traficanții de suflete” ca pe „un roman cu accente psihologice, dar și cu o structură polițistă, cu un mesaj puternic emoțional și în același timp unul care trage un semnal de alarmă, fiind o chemare a tuturor la implicare pentru a contracara traficul de persoane, prin descoperirea abuzurilor, protejarea copiilor vulnerabili, sprijinirea și reabilitarea victimelor”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Toate vorbele frumoase care s-au rostit despre roman au venit spre mine din frumusețea inimii fiecărui vorbitor și au făcut minuni. M-au înălțat, m-au trimis în copilărie, m-au făcut să plutesc, au fost precum o forță magică care te face să cunoști fericirea în adevăratul sens al cuvântului. Se spune că oamenii buni nu trebuie să-i cauți. Ți-i prezintă viața. Am fost emoționată peste măsură. Știu că în toate momentele grele, dar și în momentele de bucurie, Iisus mă poartă în brațe, să simt mereu că sunt iubită. În sinea mea, fără să fac paradă de o falsă modestie, mă întreb dacă am voie, dacă pot să primesc în sufletul meu atât de multă iubire de la semenii mei? Și ca să nu greșesc, să nu fiu mândră, să nu fiu trufașă, mă rog să am puterea, tăria și înțelepciunea să trăiesc fără să stânjenesc sau să amărăsc pe aproapele meu, bun sau mai puțin bun.

Prezentarea noului meu roman s-a bucurat de atenția personalităților din lumea scrisului. Dorința mea este să ajungă la inima cititorilor, să fie un strigăt de atenționare pentru adolescente, tinere, care oricând pot cădea în capcana ucigătoare a „traficanților de suflete”! Mulțumesc, Doamne, pentru tot ce am simțit bun și minunat în viața mea! Mulțumesc, Doamne, pentru toți oamenii pe care mi i-ai adus în viața mea! În gândurile mele pot să încapă mulți oameni, în suflet au loc doar cei care știu că mă iubesc! Acum, stau la masa de scris și revăd persoanele prezente în sală, la botezul romanului meu, îmi trimit sufletul să le îmbrățișeze, rând pe rând, pe fiecare și să le spună că sunt importante și dragi sufletului meu.

Îmi înclin fruntea, cu adâncă reverență, în fața personalităților din Cluj, din Constanța și Mangalia, le mulțumesc pentru cadourile spirituale pe care mi le-au dăruit și care mi-au îmbogățit ființa! Gânduri de respect și prețuire pentru toți cei ce m-au onorat cu prezența, alese binecuvântări de la Dumnezeu pentru ei!

27 septembrie 2021,
Dora Alina Romanescu.

MN: Scriitoarea Dora Alina Romanescu este prezentă prin numeroase articole în paginile cotidianului online Mangalia News și-i mulțumim pentru aceasta.


Mangalia News, 28.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply