Moldova devine vedeta noului val de eoliene, cu investiţii de 650 mil. euro. Proiectele din Galaţi sunt mai numeroase decât cele din Constanţa, vedeta primului val de eoliene

0
763

farmec.ro
carturesti.ro%20

Moldova devine vedeta noului val de eoliene, cu investiţii de 650 mil. euro. Datele centralizate de ZF arată că în judeţe precum Galaţi, Vaslui, Botoşani sau Neamţ se concentrează proiecte noi, în dezvoltare, cu o capacitate totală de peste 800 MW. Proiectele din Galaţi sunt mai numeroase decât cele din Constanţa, vedeta primului val de eoliene.

În zona Moldovei sunt în acest moment în dezvoltare proiecte eoliene de circa 650 de milioane de euro, cu avize sau contracte de racordare la reţea obţinute în ultimul an, după cum arată calculele ZF pe baza infor­maţiilor publicate de Transelectrica. Studiile arată că pentru fiecare euro cheltuit într-un proiect eolian şi în lucrările electrice aferente în economie se întorc mai bine de 2 euro, astfel că această infuzie de capital ar fi cu adevărat o gură de oxigen pentru cea mai săracă regiune a României.

Continuarea, în ziarulfinanciar.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply