Lucian Ciuchiță – Impresii și expresii frumoase…, după evenimentul cultural de la Biblioteca Metropolitană București [VIDEO]

0
1012

Impresii și expresii frumoase…

Biblioteca Metropolitană București a fost gazda unui eveniment cultural, care s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, astfel că locul unde s-a desfășurat s-a umplut de iubitorii de carte și literatură. Televiziunile au surprins imagini deosebite, în care scriitori și cititori au fost părtași la o grandioasă lansare de carte și au avut parte de momente memorabile în compania unor invitați de marcă. În deschiderea evenimentului, doamna Ramona Mezei, directoarea Bibliotecii Metropolitane București, a prezentat un minunat portret al scriitorului Lucian Ciuchiță. Despre romanele lansate cu această ocazie a vorbit editoarea Nadia Fărcaș, o prezentare magistrală, realizată cu talent și dăruire. Istoricul Gabriel Ionescu, un prieten vechi de-al autorului, a surprins auditoriul prin cuvintele alese și îndemnul cronicarului Ion Neculce: “Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…”

Doamna Iasmina Coman, editoare și managerul editurii Literpress Publishing, a menționat colaborarea deosebită pe care o are cu scriitorul Lucian Ciuchiță și, în premieră, a menționat că un nou roman va vedea lumina tiparului în luna noiembrie. Un moment deosebit a fost apariția marelui regizor Constantin Vaeni, care a venit alături de autor și, într-o manieră cinematografică, a dezbătut condiția actuală a creatorului de carte și filme. Au urmat la microfon maestrul Ion Lazu, scriitoarea Ana Calina Garaș, apoi, intervenția magistrală a actorului Sergiu Cioiu. Au fost prezente la acest minunat eveniment cultural doamnele scriitoare: Paula Romanescu, Elena Armenescu, Ana Calina Garaș, Lidia Lazu, Maria Vasile, Delia Budurca, Melissa Thomas, agent literar și scriitorii: Ion Lazu, Silvan G. Escu, Virgil Boțan, istoricul Gabriel Ionescu. A fost un moment deosebit, o pagină de cultură citită în fața unui public numeros, un moment în care cei prezenți au uitat de toate relele lumii, iar timpul a trecut foarte frumos… Echipa Artpres.ro a filmat evenimentul și se va difuza la emisiunea Citadela Scriitorilor.

MN: Jurnalist, poet, romancier, dramaturg, filosof și scenarist român redutabil, doctor în Cibernetică și Statistică, profesor universitar, cercetător științific asociat la Academia Română, scriitorul Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.


Mangalia News, 20.09.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply