Eveniment cultural la Biblioteca Metropolitană București – Triplă lansare de carte Lucian Ciuchiță și expoziții de carte veche și documente din arhiva CNSAS

0
1039

Eveniment cultural la Biblioteca Metropolitană București:

1. Triplă lansare de carte. Poetul, romancierul, dramaturgul, eseistul și scenaristul român Lucian Ciuchiță va lansa romanele „Atracius”, „Povești de iubire în vremuri de război” și „La constellation des papillons blancs”,  apărute la editurile Ecou Transilvan și Edilivre, Paris.

2. Expoziție de imagini și documente din arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.
3. Expoziție de carte veche din patrimoniul Bibliotecii Metropolitane București.


Biblioteca Metropolitană Bucureşti, loc de viaţă culturală, de dialog şi de socializare

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă cea de-a IV-a ediţie a proiectului cultural-educativ “Biblioteca de weekend”, derulat în cadrul proiectului “Străzi deschise” iniţiat de ARCEN şi sprijinit de Primăria Capitalei.

Vă invităm să participaţi la o serie de evenimente în aer liber care se vor desfăşura duminică, 19 septembrie, la Sediul Central “Mihail Sadoveanu” din strada Tache Ionescu 4, începând cu ora 16:00, după cum urmează:

1. Tur ghidat, Calea Victoriei – Arcul de Triumf, prin care cei prezenţi vor descoperi poveştile locului, ale clădirilor istorice şi ale oamenilor care le-au ridicat.

2. Triplă lansare de carte. Poetul, romancierul, dramaturgul, eseistul şi scenaristul român Lucian Ciuchiţă va lansa romanele “Atracius”, “Povesti de iubire în vremuri de război” şi “La constellation des papillons blancs”, apărute la editurile Ecou Transilvan si Edilivre, Paris.

3. Expoziţie de imagini şi documente din arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

4. Expoziţie de carte veche din patrimoniul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

5. Iubitorii de lectură se pot relaxa la Colţul de lectură, loc special amenajat, dotat cu o minibibliotecă pentru citit şi răsfoit.

În cadrul evenimentului, participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse.

Intrarea este liberă. Vă aşteptăm cu drag şi vă rugăm să respectaţi regulile igienico-sanitare impuse în contextul epidemiologic actual (conform HOTĂRÂRII CMBSU nr. 45 din 31.07.2021) pentru protecţia dumneavoastră!

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

De ce aș participa la acest eveniment cultural?
În primul rând, nu ai parte de un asemenea eveniment decât foarte rar… Triplă lansare de carte-romanele „Atracius”, „Povești de iubire în vremuri de război” și „La constellation des papillons blancs”, apărute la editurile Ecou Transilvan și Edilivre, Paris, expoziție de imagini și documente din arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, expoziție de carte veche din patrimoniul Bibliotecii Metropolitane București și un concert. Ar trebui să profităm de Libertatea de exprimare artistică.
Vor participa oameni de cultură, scriitori, regizori, artiști, istorici, jurnaliști de la radio și televiziune, iar evenimentul se va filma pentru emisiunea Citadela Scriitorilor. Aveti ocazia să vă întâlniți cu personalități marcante ale Culturii române, adevarata elită intelectuală a Bucureștiului. Va fi un moment memorabil. Vă aşteptăm cu drag.

MN: Jurnalist, poet, romancier,  dramaturg, filosof și scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.


Mangalia News, 16.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply