Valentin Tănase – Fructul oprit din Grădina Edenului – Cartea Genezei

0
1188

Mihail Țăpârlea: ”Excepțională reprezentare artistică a fenomenului creației umane, realizată de Magnificul Artist Plastic Valentin Tănase”.

 

Valentin Tanase: ”Aflăm din Cartea Genezei, cea dintâi carte a Bibliei, că ”Fructul oprit” este fructul cules de Eva și împărțit cu Adam din “Arborele cunoașterii binelui și răului” aflat în “Grădina Edenului”, fără a ține seama de interdicția divină. Acest fapt le-a atras pedeapsa dumnezeiască și alungarea din Paradis. Considerat a fi cauza “Păcatului originar”, “fructul oprit” poate fi interpretat drept începutul evoluției Umanității. Odată cu acest fruct interzis al cunoașterii binelui și răului, cuplul primordial, Adam și Eva și-a început drumul vieții terestre, drum presărat de eșecuri, dar și de împliniri, de bucurii și tristeți, de drame și clipe senine, de siguranță și incertitudine, de întrebări și răspunsuri, de fapt drumul oricărei existențe umane. Poate că de atunci oamenii au fost atrași, mai degrabă de ceea ce este interzis și oprit, decât de ceea ce este permis și îngăduit. Cu “fructul oprit” începe drumul anevoios al cunoașterii umane, care a crescut necontenit, dovedind de-a lungul timpului, cu fiecare pas înainte, că nu are limite. Cunoașterea de azi, din ce în ce mai avansată, dar fără control, folosită de cine nu trebuie, poate duce însă la autodistrugere. Și atunci înțelegem parabola “fructului oprit”, din Cartea Genezei, care nu trebuia să cadă în mâini și minți nepregătite a-l primi”.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 15.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply