Vernisajul expoziției de tapiserii a Gabrielei Moga Lazăr, la Galeria „Dan Hatmanu” din Iași [Foto/VIDEO]

0
779

Simina Lazar Huser: “Prinsă în vârtejul evenimentelor, nu am reușit să găsesc timp ca să public imediat poze de la vernisajul expoziției de tapiserii a Gabrielei Moga Lazăr, mama mea. Galeria „Dan Hatmanu” este frumoasă și potrivită pentru expunere de opere de artă. Tapiseriile Gabrielei Moga Lazar sunt puse în valoare mai bine decât la Muzeul Municipal. Spațiul fiind mai generos, ele pot fi privite mai de departe în ansamblu, astfel încât se văd mai bine și se completează reciproc.

Am fost foarte emoționată, văzând că deși au trecut câțiva ani de când mama mea ne-a părăsit, amintirea ei continuă să rămână vie în sufletele celor care au cunoscut-o. Iar când aranjam expoziția, mi-am dat seama că și tapiseriile ei (deși au fost realizate de mult timp), nu și-au pierdut din actualitate; ele continuă să impresioneze pe cei din jur. Deși era vizibil că galeria era în curs de amenajare, patru persoane au intrat să viziteze expoziția, iar o persoană m-a întrebat chiar dacă poate să cumpere. Nu este prima oara când remarc o astfel de atitudine din partea celor care văd tapiseriile. Țin să mulțumesc doamnei Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal, precum și întregii echipe de la muzeu care m-au ajutat la amenajarea expoziției, precum și tuturor celor care au contribuit la reușita evenimentului.

Doamna Angela Paveliuc-Olariu a prezentat cu multă competență expoziția și a avut multe cuvinte frumoase despre artistă. De altfel, am auzit și glasul Gabrielei Moga Lazar, în acea seară, prin vizionarea clipului pe care i-l realizase cu ani în urmă cineastul Sorin Ilieșiu. În acest context, domnul Dan Teodorescu, președintele Ligii Scriitorilor Români din Iași a organizat și un spectacol de o calitate remarcabilă. Poezii, muzică, talent, mult talent! Si multe talente! Am fost impresionată și le mulțumesc din inimă.
De fapt, toată lumea va putea verifica afirmațiile mele, căci în zilele următoare voi publica câteva filme de la manifestare”.

D.T: Doamna Simina Lazăr Huser trăiește de 40 ani la Paris, dar periodic vine acasă, la Iași, pentru aduceri aminte și pentru a cinsti memoria mamei sale, artista în tapiserie, Gabriela Moga Lazăr.


Mangalia News, 09.09.2021. (A transmis Dan Teodorescu).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply