Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă, 11 septembrie 2021, în Piața Republicii, Festivalul transfrontalier ”Marea Neagră cu Maramă și Dunărea cu Năframă”, în cadrul proiectului european ”Sinergia natură-cultură, potențial al dezvoltării regiunii transfrontaliere”

0
472

Primăria Municipiului Mangalia, în calitate de beneficiar partener, organizează, sâmbătă, 11 septembrie 2021, în Piața Republicii, începând cu orele 13:00, Festivalul transfrontalier ”Marea Neagră cu Maramă și Dunărea cu Năframă”, în cadrul proiectului european ”Sinergia natură-cultură, potențial al dezvoltării regiunii transfrontaliere”, e-MS code: ROBG-422.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria, Axa prioritară 2: O regiune verde, Prioritatea de investiții 2.1: Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului natural și a resurselor și patrimoniului cultural.

Obiectivul general al proiectului vizează conservarea și promovarea patrimoniului natural și cultural în toate sectoarele din spațiul transfrontalier cu potențial în dezvoltarea durabilă a comunități: turism, pescuit și protecția mediului.

Festivalul „Marea Neagră cu Maramă și Dunărea cu Năframă”, un pas important în crearea și dezvoltarea produsului turistic Marea, Soarele și Cultura va aborda teme culturale și artistice, în scopul conservării, promovării și dezvoltării comune a patrimoniului cultural transfrontalier.

Pentru dezvoltarea turismului gastronomic în spațiul transfrontalier România-Bulgaria, bucătarii din cele două țări vor pregăti rețete cu preparate specifice Mării Negre, care vor fi degustate de publicul spectator.

Prin implementarea produsului turistic comun ”Meniul Mării Negre”, Mangalia și Balcic vor câștiga vizibilitate ca două orașe în care turiștii se pot bucura oricând de delicatese din pește și fructe de mare specifice Mării Negre.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În cadrul aceluiași program transfrontalier, Primăria Mangalia a modernizat centrul vechi al orașului – Piața Republicii, iar autoritățile bulgare au reabilitat, de-a lungul Mării Negre, aleea de promenadă din Balcic, punând la dispoziția turiștilor o infrastructură modernă și oportunități de petrecere a timpului liber.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este: 1,499,902.70 euro, din care:
– 1,274,917.29 euro valoarea nerambursabilă din FEDR, reprezentând 85%;
– 194,972.36 euro cofinanțare de la bugetul național, reprezentând maxim 13%;
– 30,013.05 euro contribuția proprie a partenerilor.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, respectiv 28.12.2018 – 28.12.2021.


Mangalia News, 08.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply