Luiza Cala, numită Ambasador al Artei Feminine, la FeminenArtFest, Istanbul 2021

0
780

LUIZA CALA, Mangalia, Romania: Am bucuria de a fi fost invitată să particip la FEMINENARTFEST – Istanbul 2021. Prima ediție a Festivalului International FEMINENARTFEST s-a desfășurat în perioada 2-5 septembrie 2021, la Istanbul.
Ideea festivalului a venit din convingerea organizatorilor că lumea va fi salvată și protejată de femei. Festivalul a fost organizat de Editura ARTSHOP, cu sediul în Istanbul. La festival au participat peste o sută de artiste din Turcia și 65 de poete, muziciene și pictorițe din 45 de țări ale lumii.

Festivalul a avut două secțiuni: live si virtual. Dimensiunea virtuală a festivalului a constat în distribuirea afișelor și videoclipurilor artistelor participante pe conturile de socializare ale festivalului. Evenimentul live propriu-zis a fost realizat în fața unui public entuziast, la Turkan Saylan Culture Center din Malte, Istanbul, pe 3 septembrie 2021. Muzicienele din diferite genuri și dansatoarele au evoluat pe scenă. Poetele și scriitoarele au recitat din creațiile proprii. Pe 4 septembrie 2021, cel de-al doilea eveniment al festivalului s-a desfășurat la Restaurantul Hatay, care a fost locul frecventat de regretatul poet turc Cemal Sureya, locul de întâlnire al artiștilor turci, urmat de o cină de gală.

International Feminenartfest a fost prima ediție de acest gen din Turcia, deși dl. Vedat Akdamar, de la Artshop Publishing și domnul Mesut Șenol, de la Papirus Literary Magazine, au organizat în anii precedenți un număr mare de festivaluri internaționale de poezie, literatură și cultură la Istanbul și în diferite părți ale Turciei.

Înființarea “Woman Writers Books Series” a fost inițiată la acest festival. S-a decis să se construiască “Bibliotecă Internațională de Cărți ale Femeilor”. Se speră că această bibliotecă va include și scriitori străini în următorii ani. Mai ales în aceste vremuri tulburi, este interesant să vezi creațiile femeilor din lume!
Mulțumesc organizatorilor pentru gând, invitație și reușită, cu regretul că nu am putut participa fizic! Am fost numite de organizatori ”Ambasadori ai Artei Feminine”.

Luiza Cala, reprezentant România.


Mangalia News, 06.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply