Ecou la Proiectul transatlantic EMINESCU – POE | Scrisoarea regizorului Octavian Greavu (Franţa)

0
1283

Editorial duminical: La o recentă întâlnire în Grădina Culturală ”Callatis” a Muzeului de Arheologie din Mangalia (la care erau prezenţi doamna Dr. Tatiana Odobescu, Şef serviciu în cadrul Direcției Cultură și Sport Mangalia, domnul Gl. Bg.(r) Mihail Ţăpârlea, cel ce a sprijinit realizarea, la Alba Iulia, în conceptia regizorului Octavian Greavu (Franţa) şi cu sprijinul unor arhitecţi, a Monumentului Ostaşilor Români, domnul General a avut inspiraţia să ne pună în legătură, prin telefon, cu domnul regizor Octavian Greavu. După discuţia cu domnia sa şi după acceptarea onorantă a invitaţiei noastre de a vizita Mangalia, pentru analizarea unor proiecte culturale și turistice locale, care ar putea fi realizate împreună, am făcut o scurtă introducere a Proiectului transatlantic EMINESCU – POE (la care Mangalia News este partener media, de la lansare).

Am transmis apoi telefonul iniţiatorului acestui proiect, Prof. Dr. Ioan Iacob, aflat într-o scurtă, dar binemeritată vacanță la Mangalia. Urmarea este acest mesaj admirabil, transmis de Profesorul Iacob pe e-mail, redacţiei Mangalia News:

Stimate domnule Profesor Ioan Iacob,
Mă voi apleca discret, timid și cu luare aminte asupra ineditului, surprinzătorului dumneavoastră proiect.
Dacă minunatul Eminescu îmi este tare aproape, întru adevăr este că…, hăt, departe, chiar peste un ocean al cunoașterii, mă aflu acum față de un îndepărtat Poe, căruia dumneavoastră i-ați valorificat profundele influențe și similitudini.
Ca o reîntoarcere la o altă tinerețe culturală – “de demult s-a-ntâmplat, de demult…” –  vă mulțumesc pentru invitația de a pătrunde împreună în universuri diferit explorate.
Cu un deosebit respect,
Octavian Greavu,

Paris, 1 septembrie 2021.


Mangalia News, 05.09.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply