Inaugurarea instalației artistice realizată de Lise Wulff, partener în proiectul „Grădina Culturală Callatis‟, va avea loc vineri, 3 septembrie 2021

0
716

farmec.ro
carturesti.ro%20

Direcția Cultură și Sport Mangalia organizează vineri, 03 septembrie 2021, începând cu ora 18:30, în grădina din spatele Muzeului de Arheologie Callatis, evenimentul dedicat inaugurării instalației realizată de artista norvegiană Lise Wulff, partener în proiectul „Grădina Culturală Callatis‟. Instalația artistică va ramâne un landmark al Grădinii și marchează debutul artistei Lise Wulff în România.

Mesajul central al expoziției este: „Grija față de natură, astăzi, va crea legături pozitive în viitor“.

Proiectul „Grădina Culturală Callatis‟ (cod unic proiect CALL02-115), finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului”, este implementat de Direcția Cultură și Sport Mangalia, în calitate de Promotor de proiect și artista norvegiană Lise Wulff, în calitate de Partener. Valoarea totală a proiectului este de 915.212,90 lei, echivalentul a 192.307,98 euro, reprezentând 100% din costurile totale eligibile. Obiectivul general al proiectului vizează diversificarea ofertei culturale din Mangalia și creșterea accesului comunității la cultură, prin crearea unui spațiu și program dedicate atât artiștilor locali cât și a comunității locale, sau turiștilor.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde Euro între 1994 și 2014 și 1,55 miliarde Euro pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.eeagrants și www.ro-cultura.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Bogdan Tudor: Vineri, la ora 18:30, ne revedem, cu tot cu muzici bune, la Grădina Culturală Callatis!


Mangalia News, 27.08.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply