270 de km în 17 minute. Swisspod, start-up-ul unui român premiat de Elon Musk, lansează primul spațiu de testare hyperloop în Europa [VIDEO]

0
743

farmec.ro
carturesti.ro%20

Un start-up cofondat de un român și premiat de Elon Musk, lansează primul spațiu de testare hyperloop din Europa. Românul se numește Denis Tudor, iar startup-ul său, Swisspod, este o soluție pentru sistemul de transport propus și de Musk: tuneluri prin care se va merge cu viteze foarte mari. Potrivit companiei, capsulele Swisspod vor putea transporta pasagerii de la Geneva la Zurich, adică o distanță de peste 270 de kilometri, în doar 17 minute.

Denis Tudor este licențiat în microelectronică și nanotehnologii la Facultatea de Electronică din București și este doctorand la Lausanne, în Elveția. El a vorbit la Digi24 despre proiectul său și mecanismul prin care funcționează.

„Este vorba despre un tub vidat în care se lansează capsule la viteze foarte mari, aproape supersonice, iar propulsia constă într-o tehnologie care implică câmpuri electromagnetice. Practic, se trimit capsule la viteze foarte mari printr-o soluție care este fără contact: există un motor de propulsie care generează niște câmpuri magnetice și se propulsează niște viteze foarte mari înăuntru”, a explicat Denis Tudor.

O soluție mai rapidă decât avionul și cu un consum de șase ori mai mic decât o mașină electrică

Continuarea, cu VIDEO, pe digi24.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply